Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Resultaten enquête: fiets- of wandel-app moet ook offline bruikbaar zijn

Resultaten enquête: fiets- of wandel-app moet ook offline bruikbaar zijn

Gepubliceerd op 22 mei 2014

Apps voor je smartphone of tablet. Ze zijn een trend, maar ook voor fietsers en wandelaars? Het Landelijk Fietsplatform en Wandelnet waren benieuwd naar het app-gebruik onder fietsers en wandelaars en hielden dit voorjaar een online enquête. Wat blijkt: het belangrijkste kenmerk van een fiets- of wandelapp is dat de app ook zonder internetverbinding (wifi of 3G) bruikbaar moet zijn. 

Van de ruim 1500 respondenten heeft 58% een fiets- of wandelapp op z’n smartphone of tablet. De top 3 van gedownloade apps is: Fiets! (17,8%), Fietsen.123 (9,5%) en Strava (7,5%). Opmerkelijk is dat de top 3 van actief gebruikte apps afwijkt. De app Fiets! (9,5%) staan nog steeds op één, maar nu gevolgd door Strava (7,4%) en Endomondo (6%). Verder gebruikt 50% van de respondenten de apps tijdens de fiets- of wandeltocht; 33% raadpleegt de apps vooraf en 17% maakt in de praktijk helemaal geen gebruik van de gedownloade apps. 

Driekwart van de respondenten vindt het belangrijk dat de app ook zonder internetverbinding functioneert. Maar ook de locatieaanduiding t.o.v. de route en de mogelijkheid om je route te plannen scoren hoog. Het aanbieden van kant-en-klare routes komt op een vierde plek. Pas daarna hechten fietsers en wandelaars waarde aan het aanbod van toeristische informatie en locaties van horeca en logies onderweg. 78% van de deelnemers aan de enquête wil best betalen voor een app; 18% zelfs meer dan € 4,-. Gemiddeld wil men € 2,50 uitgeven. 

De oproep voor de enquête is uitgezet via websites, digitale nieuwsbrieven, de tijdschriften FietssportMagazine en WandelsportMagazine en social media. In totaal reageerden 1569 fiets- en wandelliefhebbers.   

infographic appgebruik wandelen en fietsen - Wandelnet Fietsplatform

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland