Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Nu ook een Natuurkampeerfietsroute in Noord-Brabant

Nu ook een Natuurkampeerfietsroute in Noord-Brabant

Gepubliceerd op 24 april 2019

Nu ook een Natuurkampeerfietsroute in Noord-Brabant

Voor fietsavonturiers die van meerdaagse tochten houden is er een nieuwe fietsroute: de natuurkampeerroute Noord-Brabant. De route voert langs negentien Natuurkampeerterreinen en is de zevende in de serie Natuurkampeerroutes die zijn ontwikkeld door Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur, in samenwerking met het Landelijk Fietsplatform, beheerder van deze website. 

Fietsvakantie: dat is voor veel kampeerders de ultieme vrijheid. Met een tentje achterop, en de wind in de rug, op pad langs de mooiste plekken van Nederland. Alles wat je nodig hebt, blijkt in twee fietstassen te passen. Het leven is ineens heel eenvoudig! Als je daarbij niet alleen prachtige landschappen langs je voorbij ziet trekken, maar ook nog eens kunt kamperen midden in de natuur, op de Natuurkampeerterreinen, maakt dat de vakantie compleet. 

De nieuwe fietsroute in Noord-Brabant is misschien wel de meest veelzijdige van de Natuurkampeerroutes. De route gaat langs de mooiste natuurgebieden van Brabant, zoals De Biesbosch, Loonse en Drunense Duinen, De Kampina en de Strabrechtse heide. Er is een mooi traject langs de Maas en er zijn trajecten waar je het voetveer of pontje moet pakken. Ook voert de tocht langs gezellig Brabantse steden en door het Brabantse platteland. De route is in totaal 523 km en begint vanaf station ’s Hertogenbosch. Maar het is mogelijk om op elke gewenste etappe te starten. 

Naast de route in Noord-Brabant zijn er nog zes Natuurkampeerroutes - Overijssel, Groningen, Friesland, Achterhoek, Drenthe en Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden. De Natuurkampeerroutes zijn geschikt voor zowel beginnende fietsers als ervaren fietsers. Alle routes zijn tussen de 300 en 500 kilometer lang en de lengte van de dagetappes kan naar eigen inzicht bepaald worden. De Natuurkampeerterreinen in de routes hebben allemaal het Fietsers Welkom-label. Er zijn extra voorzieningen voor fietsers, zoals bijvoorbeeld picknicktafels en slechtweervoorzieningen. Tot 19.00 uur wordt er een plekje vrijgehouden voor fietskampeerders (in het hoogseizoen raden wij aan van tevoren even te bellen). De Natuurkampeerroutes zijn te vinden op www.nederlandfietsland.nl/natuurkampeerroutes en hebben een downloadbare routefolder en gps-bestand.  

Naast de Natuurkampeerroutes in Nederland heeft Stichting De Groene Koepel ook een meerdaagse fietstocht in de Auvergne en Bourgogne in Frankrijk uitgezet. Ook deze route gaat langs Natuurkampeerterreinen en is gratis beschikbaar via de website van Natuurkampeerterreinen.  

Stichting De Groene Koepel

 

In de huidige, sterk veranderende recreatiemarkt zet De Groene Koepel zich in voor de ‘groene verblijfsaccommodaties’. Onder de vier kernwaarden natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn binnen De Groene Koepel vertegenwoordigd: de Natuurkampeerterreinen, de GroepsNatuurkampeerterreinen, de Trekkershutten en het DGK Lab. 

 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland