Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Nieuwe meerdaagse fietsroute langs Natuurkampeerterreinen in Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden

Nieuwe meerdaagse fietsroute langs Natuurkampeerterreinen in Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden

Gepubliceerd op 02 juni 2017

Nieuwe meerdaagse fietsroute langs Natuurkampeerterreinen in Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden

Voor wie graag meerdaagse fietstochten maakt met een tentje achterop is er een nieuwe fietsroute: de Natuurkampeerroute Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden. De route voert langs zes Natuurkampeerterreinen en is de vijfde in de serie Natuurkampeerroutes die zijn ontwikkeld door Stichting De Groene Koepel in samenwerking met het Landelijk Fietsplatform / Nederland Fietsland. 

Water staat centraal in deze meerdaagse fietsroute langs Natuurkampeerterreinen in Zeeland en Zuid-Holland. Je fietst over alle schiereilanden in het gebied, met brede stranden en uitgestrekte polders. De zee is nooit ver weg. De route is gemaakt op basis van het knooppuntennetwerk en begint en eindigt bij Station Bergen op Zoom. Fietsers kunnen op elk gewenst punt starten en eindigen. In de routefolder is extra informatie opgenomen over de cultuurhistorie rond een aantal Natuurkampeerterreinen. 

Er zijn twee versies van deze route: een zomerversie (tussen 9 juli en 30 augustus) en een versie voor buiten deze periode, voor wanneer de veerpont tussen Perkpolder en Hansweert (Kruiningen) niet vaart. In dat laatste geval maak je een rondje door Zeeuws-Vlaanderen en ga je met dezelfde veerboot terug naar Zuid-Beveland. 

De overige vier Natuurkampeerroutes - Overijssel, Groningen, Friesland en de Achterhoek - zijn geactualiseerd. De Natuurkampeerroutes zijn geschikt voor zowel beginnende fietsers als ervaren fietsers. Alle routes zijn ongeveer 300 kilometer lang en de lengte van de dagetappes kan naar eigen inzicht bepaald worden. De Natuurkampeerterreinen in de routes hebben allemaal het Fietsers Welkom! label. Er zijn extra voorzieningen voor fietsers, zoals bijvoorbeeld picknicktafels en slechtweervoorzieningen. Tot 19.00 uur wordt er een plekje vrijgehouden voor fietskampeerders.

Je vindt de Natuurkampeerroutes met downloadbare routefolder en gps-bestand hier

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland