Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Nieuwe fietsgidsen

Nieuwe fietsgidsen

Gepubliceerd op 22 juni 2020

Nieuwe fietsgidsen

De afgelopen periode rolden er diverse nieuwe fietsgidsen van de pers. Hieronder vind je een overzicht. Welke gids mag er in jouw fietstas niet ontbreken? Het Fietsplatform, promotor van Nederland Fietsland en beheerder van het LF-netwerk, geeft nog meer eigen LF-publicaties uit. Een overzicht van al deze gidsen vind je hier

Basiskaart LF-routes
Een nieuwe en actuele editie van de Basiskaart LF-routes. In de vertrouwde uitvoering met watervaste losse kaartbladen, maar natuurlijk met geactualiseerde LF-routes en fietsknooppunten. Ideaal om een meerdaagse fietstrip te plannen. 

In deze editie is de kaartondergrond vernieuwd. Dus zaken als nieuwe wegen of bebouwing zijn in de cartografie verwerkt. Ook alle aanpassingen in de fietsroutenetwerken zijn opgenomen in de nieuwe LF-Basiskaart. De eerste drie LF-icoonroutes: de LF Maasroute, LF Zuiderzeeroute en LF Kustroute zijn herkenbaar in het kaartbeeld weergegeven.  

De LF Basiskaart is te bestellen via de webwinkel van nederlandfietsland.nl. De Basiskaart ook verkrijgbaar zijn via de (reis)boekhandel, ANWB en VVV-kantoren (€ 24,95, ISBN 978-90-72930-705).

Fietsgids LF Zuiderzeeroute
Deze compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft het circa 440 km lange rondje rondom de voormalige Zuiderzee vanaf Amsterdam, met de klok mee.

De route staat op drie dubbelzijdige kaarten. Ook de fietsvriendelijke horeca- en logiesadressen van het kwaliteitslabel Fietsers Welkom! staan op de kaarten vermeld. Het gidsje biedt 32 pagina's inspiratie, bezienswaardigheden en wetenswaardigheden over de LF Zuiderzeeroute. Heb je de hele route gefietst, dan kun je een oorkonde en fietsframe sticker aanvragen. 

De fietsgids LF Zuiderzeeroute is te bestellen via de webwinkel van nederlandfietsland.nl. (ISBN 978-90-72930-644, € 12,95)

Fietsgids Ronde van Nederland via LF-routes
De Ronde van Nederland is de ultieme fietsroute voor elke vakantiefietser. Meerdere LF-routes zijn aaneengeregen tot 1385 kilometer fietsplezier, waarbij je Nederland in al zijn variatie ziet. Heb je de Ronde compleet gefietst, dan ontvang je een oorkonde en kom je in de speciale eregalerij. 

cover Ronde van NL 2020

De herziene editie (uitgave 2020) bevat 48 trajectkaarten (schaal 1:100.000) met de route. Bij de kaarten staat een compacte beschrijving van het belangrijkste dat onderweg te zien is. De gids biedt verder nuttige adressen van musea en attracties, overnachtingsmogelijkheden, veerdiensten en VVV-kantoren. 

De fietsgids Ronde van Nederland via LF-routes is te bestellen via de webwinkel van nederlandfietsland.nl. (ISBN 978-90-72930-712, € 19,95)

 

 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland