Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Nieuwe editie LF-Basiskaart met watervaste kaarten

Nieuwe editie LF-Basiskaart met watervaste kaarten

Gepubliceerd op 29 januari 2015

Nieuwe editie LF-Basiskaart met watervaste kaarten

cover Basiskaart 2015De Basiskaart LF-routes behoort al jaren tot de standaarduitrusting van vele fietsers. Deze week verscheen een nieuwe editie van deze populaire fietsatlas. Alle routelijnen zijn geactualiseerd, de cartografie vernieuwd en de kaarten zijn van watervast Stone Paper. Dit is boomvrij ‘papier’, grotendeels bestaande uit mineraal poeder gebonden met hars. Met deze nieuwe uitgave kan elke fietser naar eigen inzicht mooie meerdaagse vakantietochten samenstellen, van een weekendje tot een volledige vakantie. 

Op de Basiskaart is het complete netwerk van LF-routes weergegeven. De aansluitende fietsknooppunten staan ook op de kaart. Wijzigingen in de LF-routes en knooppuntnetwerken van de afgelopen twee jaar zijn in de nieuwe editie verwerkt. Ook is al geanticipeerd op aanpassingen in het fietsroutenetwerk in Zeeland dit voorjaar.

De kaarten zijn gedrukt op zogenaamd Stone Paper. Dit is boomvrij ‘papier’ dat voor een groot deel bestaat uit mineraal poeder gebonden met hars. Stone Paper is geproduceerd zonder gebruik te maken van water, gif of bleekmiddel. Dankzij het watervaste karakter van Stone Paper kunnen de kaarten wel een regenbuitje doorstaan. Op 43 fietskaarten staat heel Nederland in een schaal van 1:100.000. Deze geeft de fietser veel detail voor een prima oriëntatie onderweg. In het kaartbeeld staan de locaties van Fietsers Welkom! adressen en van bezienswaardigheden weergegeven. Een los boekje bevat de gebruiksaanwijzing. 

Klik hier om de kaart te bestellen. T/m 15 februari 2015 profiteer je van 5 euro introductiekorting. Je kunt de kaart ook met korting op de Fiets en Wandelbeurs (31 jan / 1 feb, Amsterdam RAI) kopen. We staan op stand 1.C.20.

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland