Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Meeste Natuurkampeerterreinen vanaf paasweekend weer open

Meeste Natuurkampeerterreinen vanaf paasweekend weer open

Gepubliceerd op 29 maart 2018

Meeste Natuurkampeerterreinen vanaf paasweekend weer open

De kampeerspullen mogen weer van zolder! Komend paasweekend openen de meeste Natuurkampeerterreinen hun 'deuren'. In 2018 zijn er maar liefst 137 Natuurkampeerterreinen in Nederland én 13 in Frankrijk. Kampeerders die er dit kampeerjaar zoveel mogelijk uitproberen, maken kans op mooie prijzen. 

Kamperen in een boomgaard, in het bos, langs het water of bij de zee: de mogelijkheden zijn eindeloos. Om kampeerders te stimuleren de diversiteit aan Natuurkampeerterreinen te ontdekken, is er dit jaar een stempelactie opgezet. De stempelkaart ‘Spaar ze allemaal’ zit in Het Groene Boekje 2018 maar is ook te downloaden via de website. Kampeerders met de meeste stempels maken kans op mooie prijzen. Van een weekend winterkamperen in een tipi met houtkachel, tot de SunStofey, een draagbare zonne-oven voor op de camping. Je ziet alle prijzen, die beschikbaar gesteld zijn door Tipiskamperen, EcoVentura, Vogelbescherming Nederland en Geardropper op de website.   

De Natuurkampeerterreinen blijven onverminderd populair. Ook tijdens het afgelopen jaar zijn de overnachtingscijfers weer licht gestegen. De verkoop van Het Groene Boekje, met daarin alle Natuurkampeerterreinen en de Natuurkampeerkaart, is met 6% gestegen. Meer dan 50.000 kampeerders schaften Het Groene Boekje aan. Het laat zien dat de interesse in het kamperen in de natuur groot is. 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland