Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Limesroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2019

Limesroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2019

Gepubliceerd op 07 december 2018

Limesroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2019

De Romeinse Limesroute is genomineerd voor de verkiezing Fietsroute van het Jaar 2019. Op 1 maart 2019 tijdens Fiets en Wandelbeurs reikt de jury de bijbehorende Fietstrofee uit aan de winnaar.

De 200 km lange Limesroute volgt de oude noordgrens van het vroegere Romeinse Rijk tussen Katwijk aan Zee en Berg en Dal. De bewegwijzerde route brengt je als fietser langs meer dan veertig bijzondere plekken die verband houden met de Romeinse tijd. Het tracé van de route is ontwikkeld door het Fietsplatform in samenwerking met de ANWB. Het voert door gevarieerde landschappen: de kust, de duinen, het Groene Hart, het rivierenlandschap, de Veluwezoom, de Ooijpolder en uiteindelijk de heuvels bij Berg en Dal. 

De andere vier genomineerden zijn:  

  • Sydostleden in Zweden: een 270 km lange route in het zuidoosten van Zweden. Een mix aan bossen, zandstranden, akkers, velden met stenen muurtjes, rivieren en meren.
  • Véloscénie in Frankrijk: van Notre Dame in Parijs naar Mont Saint-Michel; twee belangrijke religieuze monumenten uit de Franse geschiedenis. De 450 km lange route voert o.a. langs Versailles en Chartres.
  • Ciro Bike Trail in Bosnië-Herzegovina: een 150 kilometer lange fietsroute over het tracé van een voormalige smalspoorlijn tussen Dubrovnik in Kroatië en Mostar in Bosnië-Herzegovina. 
  • Oostzeeroute in Denemarken: deze vernieuwde 820 km lange route heeft de vorm van een liggende acht. Via twaalf eilanden, acht bruggen en vijf overtochten volg je de kustlijn met zandstranden en kliffen en volop voorzieningen.  

De prijs is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. Het doel is om overheden en regionale toeristische diensten te stimuleren om aantrekkelijke, meerdaagse fietsroutes aan te leggen. Inmiddels is de Fietstrofee internationaal uitgegroeid tot een gerenommeerde onderscheiding. 

Op vrijdag 1 maart 2019, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht, reikt de jury de bijbehorende Fietstrofee uit aan de winnaar. 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland