Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Lichtkunstwerk in tunnel snelfietsroute

Lichtkunstwerk in tunnel snelfietsroute

Gepubliceerd op 16 november 2015

Lichtkunstwerk in tunnel snelfietsroute

Onlangs is het RijnWaalpad geopend, een snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen. In de enige tunnel op de route - onder de A15 - heeft het architectenbureau Ateliereen een bijzonder, interactief lichtkunstwerk gerealiseerd. 

Het aantal kleuren en de intensiteit nemen toe wanneer er meer mensen in de tunnel fietsen. Daarnaast is het licht ook te bedienen via de gratis app Bicycle Buddy (voor iPhone en Android). Hier kun je een eigen kleur kiezen en sparen voor meerdere kleuren door vaker door de tunnel te fietsen. Zo krijg je als je vaker van het traject gebruik maakt of met velen samen fietst een intensere beleving. Het fietsen over het RijnWaalpad wordt op die manier beloond.

De vorm van het kunstwerk is geïnspireerd op het logo van het RijnWaalpad, dat op haar beurt weer is afgeleid van de fietsketting. Het bestaat uit schakels van gecoat staalplaat met een LED-element dat elke kleur aan kan nemen. Er zijn in totaal driehonderd van deze LED elementen, waarbij elk element individueel aangestuurd kan worden. Het patroon loopt door de honderd meter lange tunnel rond over wand en plafond. Door dit interactieve lichtkunstwerk krijg je in de tunnel een kleurrijke, positieve ervaring!

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland