Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Lancering nieuwe internationale website North Sea Cycle Route

Lancering nieuwe internationale website North Sea Cycle Route

Gepubliceerd op 16 mei 2006

De vernieuwde website van de North Sea Cycle Route biedt een enorme hoeveelheid informatie en inspiratie, kaarten en advies bij het voorbereiden van een tocht door Engeland, Schotland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Nederland en België.

Tegelijk met de lancering van de nieuwe North Sea Cycle website is de website van de North Sea Trail de lucht in gegaan. Deze route biedt wandelaars meer dan 5000 kilometer aan gemarkeerde paden door diverse kustgebieden – van de Noorse fjorden en bergen tot de duinen in Nederland en van de windmolens in Zweden tot de kliffen in Schotland.

Beide websites zijn (grotendeels) beschikbaar in verschillende Europese talen en bieden interactieve digitale kaarten om fietsers en wandelaars te helpen bij de planning van hun route. Ook worden bezoekers geïnformeerd over de fantastische natuur en het cultureel erfgoed dat onderweg te ontdekken is, waaronder oude tradities & gebruiken en architectuur.

De websites zijn ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen de twee projecten, NAVE Nortrail, begeleid vanuit Aberdeen, Schotland en North Sea Cycle route Cycling On, begeleid vanuit Rogaland, Noorwegen. Beide projecten zijn deels gesubsidieerd door het EU Interreg IIIb North Sea programma.


 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland