Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Laat van je horen, als de LF-routes je bekoren!

Laat van je horen, als de LF-routes je bekoren!

Gepubliceerd op 25 februari 2021

Laat van je horen, als de LF-routes je bekoren!

Update 2 maart: Inmiddels zijn in Overijssel op het grootste deel van de LF14 Saksenroute de bordjes weer teruggeplaatst. Dat is fijn. Daarmee kan de fietser blijven genieten van deze route. En daarmee ook van de Ronde van Nederland. Dank aan iedereen die onze oproep heeft gedeeld. Momenteel kijken wij naar de mogelijkheden om in de toekomst ook via LF-routes in de provincie te kunnen blijven fietsen. Updates zullen we via onze website en sociale kanalen delen. Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste fietsnieuws? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief die acht keer per jaar verschijnt.

Een LF-route (Langeafstand Fietsroute) neemt je over goede en rustige wegen naar de meest bijzondere plekken van ons land. De in twee rijrichtingen bewegwijzerde routes laten je Nederland met al haar afwisseling zien en zijn ook bij uitstek geschikt voor een fietsvakantie. Je passeert de mooiste steden en idyllische dorpen, fietst langs de oevers van de rivier of dwars door het bos en ontdekt de invloed van de mens en de natuur op ons gevarieerde land. Meerdere provincies worden per LF-route aangedaan.

Met de provincie Overijssel verloopt de samenwerking rondom de LF-routes moeizaam. Ze zetten liever in op routes binnen de eigen provincie. In februari zijn tegen afspraak in opeens borden van de LF14 Saksenroute verwijderd. Om te zorgen voor terugplaatsing van de bordjes, en dat we in de toekomst via LF-routes door Overijssel kunnen blijven fietsen, kon je als fietser van je laten horen op social met een tag naar de provincie en #onbegrensdLFfietsen.

“Wat een idiotie. Heb vorig jaar de route gefietst. Natúúrlijk is er GPS, maar er is niets fijners dan achter bordjes aan rijden". 

“Wij hebben 2 jaar terug de LF14 gereden, lekker op de bordjes en de apparaten uit. Wij vinden bordjesrijden altijd wel leuk! Dus jammer als ze weg gaan.”

“Zonde, dat was één LF stuk (280 km) van de 7 LF-routes van een Rondje Nederland.” 

“Jammer. Ik rijd vaak vanuit Friesland naar mijn ouders in Wapenveld via een van de LF routes. Of naar mijn zwager in Wierden, telkens via weer een andere combinatie van LF-routes.”

Wat kun je blijven doen?
Een oproep tot terugplaatsen van bordjes is niet meer nodig, maar je kunt natuurlijk op social nog steeds van je laten horen met #onbegrensdLFfietsen. Hiermee laat je weten dat de LF-routes je bekoren en dat je als fietser geen grenzen kent. 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland