Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Informatiepaneel bij eindpunt Rijnfietsroute

Informatiepaneel bij eindpunt Rijnfietsroute

Gepubliceerd op 10 september 2015

Informatiepaneel bij eindpunt Rijnfietsroute

In Hoek van Holland is vóór de zomer bij het strand in Hoek van Holland een informatiepaneel geplaatst van de Internationale Rijnfietsroute. Het markeert voor het toenemende aantal Rijnfietsroutefietsers het eindpunt van de 1230 km lange route. De meesten fietsen immers van bron naar monding en daarmee is bij het Zeeplein in Hoek van Holland dus echt 'de finish' bereikt. 

VVV Hoek van Holland - die de route actief promoot - heeft vorig jaar een certificaat in het leven geroepen voor de fietsers die de hele route hebben afgelegd. De twee Rijnzwemmers ontvingen in 2014 een speciale versie van het certificaat. Een selfie met het informatiepaneel en het ophalen van een certificaat bij VVV Hoek van Holland maakt de prestatie compleet. Half augustus heeft het VVV het 50e certificaat uitgereikt.

Voor Rijnfietsers die echt volledig willen zijn, start de tocht trouwens niet op de fiets maar met een fikse wandeling van ongeveer twee uur naar de bron. De wandeling start bij de Oberalppass en is niet te missen. Hier staat namelijk een replica van het oorspronkelijke Lage Licht uit de Berghaven van Hoek van Holland. De bron van de Rijn is het Tomameer en ligt op een hoogte van 2344 meter. Het meer en deze 'vuurtoren' zijn één van de meest gefotografeerde onderdelen van de Rijnfietsroute, aldus VVV Hoek van Holland.

Ook in Millingen aan de Rijn - waar de route ons land binnenkomt – staat een informatiepaneel gepland. Daar is het wachten nog op de vergunning. 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland