Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Hoe organiseren jullie je fietsvakantie?

Hoe organiseren jullie je fietsvakantie?

Gepubliceerd op 07 februari 2020

Hoe organiseren jullie je fietsvakantie?

In de Nederland Fietsland nieuwsbrief vroegen we onze lezers hoe ze hun fietstrektocht organiseren. 285 lezers deelden hun ervaring met ons en dat leverde leuke inzichten op! De reacties delen we graag met jullie. 

De grootste groep (44%) organiseert vooraf niets en fietst lekker op de bonnefooi. Aan het eind van de dag wordt bepaald waar ze gaan slapen. Toch is er ook een grote groep (39%) die vooraf al wel de accommodaties boekt. Lezers die in Nederland fietsen, reserveren wat vaker dan gemiddeld vooraf alvast een slaapplek. We vroegen niet of het wel of niet reserveren van een overnachting afhankelijk is van de periode waarin de trektocht wordt ondernomen. We kunnen ons voorstellen dat een beetje zekerheid in het volgeboekte hoogseizoen na een lange dag fietsen wel lekker is. Speelt de periode, het gebied of de keuze voor het soort overnachtingsplek voor jou een rol in het wel of niet vooraf boeken van de accommodatie? Laat het ons weten door te reageren op Facebook. 

Een pakketreis boeken inclusief accommodaties en bagagevervoer is niet heel gangbaar onder de groep lezers, maar als hij geboekt wordt, dan is dit vaker in de combinatie met een trektocht buiten Nederland, Duitsland, België en Groot-Brittannië. In het geval dat er anders wordt aangegeven, oriënteren de lezers zich vaak wel vooraf op overnachtingsadressen maar leggen nog niet (alles) vast.

Winnaars LF Basiskaart
Alle winnaars krijgen deze week een berichtje, je hoeft dus niet zelf contact op te nemen.

• Betsy Albertha
• J Koppen
• Groen Havelte
• Peter Mueller
• Peter Hermanshorst

Wil jij ook kans maken of een van de 5 LF Basiskaarten? Laat ons dan via deze link weten hoe jij navigeert tijdens je fietstocht.

N.B. We vroegen onze ruim 21.000 nieuwsbrieflezers hoe zij hun fietstrektocht organiseren. 330 lezers reageerden, waarvan er 285 de laatste twee jaar een fietstrektocht hebben ondernomen. Op basis van deze reacties is dit artikel tot stand gekomen. Gezien het gaat om een peiling binnen de groep van nieuwsbrieflezers kunnen er op basis van deze gegevens geen brede conclusies worden getrokken. Voor representatieve cijfers over het recreatief fietsen in Nederland verwijzen we graag door naar het Fietsplatform. Je kunt ook contact opnemen met Anita Bakker door een mail te sturen naar abakker@fietsplatform.nl.   

 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland