Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Herziening fietsknooppunten-systeem Zeeland

Herziening fietsknooppunten-systeem Zeeland

Gepubliceerd op 02 maart 2015

Herziening fietsknooppunten-systeem Zeeland

Momenteel wordt er in Zeeland in het veld hard gewerkt aan een verbetering van het fietsknooppuntennetwerk en de LF-routes. Op een aantal plekken worden routes opgeheven en/of omgelegd. Daarnaast worden alle knooppuntborden in het gehele netwerk vervangen door nieuwe duurzamere routeborden. Er komen ook nieuwe fietskaarten beschikbaar. 

Als eerste zijn Tholen en Schouwen-Duiveland aan de beurt. Daarna volgt regio midden (Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland) en tot slot regio Zuid (Zeeuws-Vlaanderen). Uitgangspunt van het nieuwe netwerk is dat er minder borden staan, die beter zichtbaar zijn. Nieuw is de combinatie tussen binnen- en buitendijkse routes. Zo kun je op meer plaatsen buitendijks fietsen en kiezen om in- of uit de wind te rijden. Op Tweede Paasdag, 6 april 2015 is de geplande opening van het vernieuwde fietsknooppuntensysteem. Verspreid over de provincie worden die dag verschillende fietsroutes uitgezet om het vernieuwde netwerk te ontdekken.

Nog even wat cijfers: Het huidige netwerk omvat 1.650 kilometer aan routes met 375 knooppunten. Het vernieuwde netwerk bedraagt straks 1.880 kilometer met 460 knooppunten. Verspreid over de provincie hangen nu 6.700 routebordjes. Hiervan worden er 2.344 borden verwijderd en komen er 1.261 nieuwe borden terug. Daarnaast worden 4.005 borden vervangen.

Meer informatie lees je op: routes.vvvzeeland.nl/herziening-fiks 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland