Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Geslaagd wereldrecord handbiking op de Zuiderzeeroute

Geslaagd wereldrecord handbiking op de Zuiderzeeroute

Gepubliceerd op 04 oktober 2005

Op zondag 25 september heeft dhr. Jan Kalden, invalide topsporter, het wereldrecord ultra long distance handbiking verbeterd. Binnen 24 uur heeft Jan Kalden met zijn handbike 456 km afgelegd. Hij heeft daarbij gebruikt gemaakt van de Zuiderzeeroute, een bewegwijzerde fietsroute rondom het IJsselmeer. Binnenkort zal het record een eervolle vermelding krijgen in het Guiness Book of Records.

Tijdens een tragisch ongeluk in 1998 heeft Jan Kalden beide benen verloren. Dit heeft de ex-commando niet kunnen breken. In tegendeel, hij heeft laten zien tot welke topprestaties invaliden in staat zijn.

“Het was een zware tocht, maar we hebben het gehaald. Ik hoop dat wij met deze prestatie mensen uit de hele wereld kunnen inspireren. Alles is mogelijk als je er zelf in gelooft. Onbetaalbaar om zo'n prestatie te mogen leveren met een team vrienden en mijn collega's die achter me staan”, aldus Jan Kalden.

Voor deze recordpoging heeft Jan Kalden een internationaal team samengesteld, dat bestond uit David Abrutat (Verenigd koninkrijk), Nigel Barley (Australië), Guy Rappé (België), Matt Updike (Verenigde Staten) en Thomas Schmicking (Duitsland). Het geld dat werd opgehaald tijdens deze recordpoging wordt gebruikt voor aankoppelwielen voor kinderrolstoelen, zodat kinderen buiten kunnen spelen met hun rolstoel zonder bang te zijn om te vallen.

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland