Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Geocache actie ter gelegenheid van dertig jaar Trekkershutten

Geocache actie ter gelegenheid van dertig jaar Trekkershutten

Gepubliceerd op 10 juni 2016

Geocache actie ter gelegenheid van dertig jaar Trekkershutten

Dit jaar bestaat het netwerk van Trekkershutten dertig jaar. Om dit te vieren organiseert Stichting De Groene Koepel, die het netwerk sinds twee jaar promoot, in de maanden juni tot en met september een geocache-wedstrijd. De winnaar wint een gratis overnachting in een Trekkershut naar keuze. 

Met het geocachen, een moderne vorm van schatzoeken, wil De Groene Koepel de diversiteit van de Trekkershuttenlocaties laten zien. Trekkershutten staan op verschillende type locaties, van rustige natuurcampings tot moderne jachthavens en vakantieparken met vele voorzieningen. In totaal zijn er circa 250 locaties in de Benelux met een of meer Trekkershutten. 

Op zo’n vijftig Trekkershuttenlocaties is t/m september 2016 een cache te vinden met behulp van gps-coördinaten. Vinders maken ter plaatse een selfie met de schat en zetten deze op facebook of twitter met de hashtag #Trekkershutten. Begin oktober wordt uit deze inzendingen een winnaar geloot. Iedereen, van jong tot oud, mag meedoen aan de jubileumactie. Het enige dat je nodig hebt, is een smartphone of een gps-apparaat. De coördinaten van de caches zijn te vinden op de Trekkershutten site

Historie
In 1986 werd de eerste Trekkershut geplaatst in Nederland, naar het idee van de Scandinavische stuga. Op 31 juli van datzelfde jaar werd Stichting Trekkershutten Nederland opgericht, om de inmiddels verschillende locaties met Trekkershutten op een overzichtelijke manier met elkaar te verbinden en te promoten. Nu, dertig jaar later, zijn er meer dan 750 Trekkershutten op zo’n 250 locaties in de Benelux. Ook is er de afgelopen jaren meer diversiteit in het type huisjes gekomen. 

Stichting Trekkershutten Nederland is in 2014 opgegaan in Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur, die zich inzet voor groene verblijfsaccommodatie in Nederland en vlak over de grenzen. Naast het netwerk van Trekkershutten verzorgt zij ook het netwerk van Natuurkampeerterreinen en GroepsNatuurkampeerterreinen. 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland