Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Fietstour langs exposities 100 jaar staal

Fietstour langs exposities 100 jaar staal

Gepubliceerd op 02 juli 2018

Fietstour langs exposities 100 jaar staal

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat het staalbedrijf Hoogovens zijn intrede deed in de IJmond. Hoogovens is uitgegroeid tot een bedrijf met een werkterrein van 750 hectare verspreid over de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk. Ruim 9.000 medewerkers zorgen ervoor dat het bedrijf 24 uur per dag kan produceren, zeven dagen per week. Huis van Hilde, Museum Kennemerland, Pieter Vermeulen Museum, Hoogovensmuseum en het IJmuider Zee- en Havenmuseum laten in verschillende exposities zien hoe het staalbedrijf zijn uitwerking heeft gehad op de regio.

De vijf musea liggen dicht bij elkaar en dat nodigt uit tot fietsen! In het weekend van 7 en 8 juli wordt daarom een speciale museumtour georganiseerd. Met een passe partout heb je van 10:00 tot 17:00 uur toegang tot de musea, ontvang je een routekaart en krijg je een gratis drankje met wat lekkers bij de Smaeckkamer en een bolletje ijs bij het IJspaleis. Ook vaart er voor de passe partouthouders een boot tussen de Kop van de Haven in IJmuiden en de Noordpier in Velsen-Noord en kun je bij een speciaal evenement bij Huis van Hilde zien hoe je op ambachtelijke wijze ijzer maakt. Tijdens deze dagen is de gehele route aangegeven met bordjes. 

De prijs voor volwassenen is €10,- en kinderen (4-17 jaar) €5,-. De passe partouts zijn te koop bij de deelnemende musea. Kijk voor meer informatie op de website 100jaarstaal.nl 

 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland