Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Fietsknooppuntennetwerk regio Holland Rijnland uitgebreid

Fietsknooppuntennetwerk regio Holland Rijnland uitgebreid

Gepubliceerd op 22 november 2016

Fietsknooppuntennetwerk regio Holland Rijnland uitgebreid

De fietsknooppuntennetwerken 'Groene Hart' en 'Bollenstreek' in de regio Holland Rijnland* worden flink uitgebreid. Er komt 90 kilometer extra fietsroute bij, alle informatiepanelen krijgen nieuwe kaarten en beschadigde routebordjes worden opgeknapt. De werkzaamheden vinden plaats in november en december 2016.

Tijdens de werkzaamheden kan er overlast zijn voor de gebruikers, omdat op diverse plaatsen knooppuntennummers zullen worden aangepast. Bestaand kaartmateriaal zal in veel gevallen niet meer up to date zijn. Eind december zullen alle werkzaamheden zijn afgerond en de veranderingen verwerkt in de routedatabank van het Fietsplatform. 

Het verbeterde netwerk zal meer historische en groene plekken in de regio gaan ontsluiten en krijgt een logischer en duidelijkere bewegwijzering. De belangrijkste aanpassingen zijn:

- Alphen en Boskoop krijgen een volledige nieuwe route erbij door Boskoop en door het Bentwoud.
- In Katwijk aan Zee is de route verfraaid, komt de fietser langs het Panbos en gaat via de Nachtegaallaan naar de kust. Daar kan de route worden vervolgd via de Katwijkse of de Noordwijkse duinen.
- Leiden krijgt een nieuwe fietsroute over de singels. Startpunt voor een bezoek aan de binnenstad of voor verschillende fietsroutes in de Leidse Ommelanden.
- Ook het ruim 2,5 km lange nieuwe fietspad dat gemeente Leiderdorp aanlegt dwars door de polder Achthoven wordt na oplevering in 2017 opgenomen in het netwerk.

Het fietsknooppuntennetwerk is aangelegd in opdracht van Holland Rijnland en gerealiseerd met steun van de gemeenten en de provincie Zuid-Holland. Uitvoerder is de firma Folkersma.

* Holland Rijnland is het samenwerkingsorgaan van en voor veertien gemeenten in het hart van de Randstad om de kwaliteit van wonen, werken, leren en leven van inwoners, ondernemers en instellingen te verbeteren. De regio Holland Rijnland bestaat uit de gemeentes: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude.


terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland