Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Fietsers zeer tevreden over fietsknooppuntennetwerk Noord- en Midden-Limburg

Fietsers zeer tevreden over fietsknooppuntennetwerk Noord- en Midden-Limburg

Gepubliceerd op 16 november 2018

Fietsers zeer tevreden over fietsknooppuntennetwerk Noord- en Midden-Limburg

Routebureau Noord- en Midden-Limburg heeft voor de derde keer onderzoek gedaan onder de gebruikers van het fietsknooppuntennetwerk. De resutaten uit eerdere in 2014 en 2016 zijn geëvenaard. Ruim 90% van de gebruikers is zeer tevreden over de bewegwijzering, de routing en het onderhoud. De grootste pluspunten van dit netwerk zijn volgens respondenten het eenvoudig plannen van fietstochten, de zeer gevarieerde routes en de verrassende plekken die men aandoet. Meer dan 95% van de gebruikers beveelt het netwerk dan ook aan bij vrienden en kennissen.

Even de belangrijkste conclusies eruit gepikt. Zo blijkt dat fietsers ten opzichte van 2016 langere dagtochten plannen: 46% plant een route van 40 kilometer en verder. In 2016 was dit 33%. Ook het gebruik van digitale informatie via website of app is toegenomen: van 30% in 2016 naar 35% in 2018. De bestedingen onderweg tonen ook een groei. Tijdens een fietstocht geeft 39% van de respondenten 10 euro of meer uit. In 2016 deed 30% van de respondenten dat. 

Het Routebureau Noord- en Midden-Limburg gaat de komende tijd inzetten op enkele verbeterpunten die naar voren zijn gekomen. Bijvoorbeeld kijken naar het aantal rustpunten en locaties van startpunten. Ook de informatie op de startpanelen en de hoogtes en locaties van de fietsbordjes worden kritisch belicht.

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland