Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Fietsen van de toekomst in Cube design museum

Fietsen van de toekomst in Cube design museum

Gepubliceerd op 14 juli 2017

Fietsen van de toekomst in Cube design museum

De fiets is als vervoersmiddel niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Het fietsmodel zoals we dat kennen, is echter allang niet meer de enige optie. Door vorm en technologie op verschillende manieren met elkaar te combineren vinden designers de fiets namelijk steeds opnieuw uit. Dit is goed te zien bij de nieuwste expositie van Cube design museum in Kerkrade. Die biedt een scala aan innovatieve fietsen, accessoires en infrastructurele ontwikkelingen.

Ingenieuze fietsen en protoypes combineren design, vakmanschap en industrie. Zoals een elelektrische fiets van designer Philippe Starck of de 'Bike for Two', ontworpen door studenten van de Design Academy Eindhoven. Waar een standaard bagagedrager zo'n 25 kilo aan gewicht mag dragen, biedt het bankje op de 'Bike for Two' comfortabel plaats aan twee volwassenen. Ook toont de expositie bijzondere fietsaccessoires, zoals magnetische fietslichten en een opvouwbare fietshelm. 

Fietspaden zijn gemeengoed in Nederland, maar ook die fietsstroken zijn aan designontwikkeling onderhevig. In de expositie passeert onder andere het Van Gogh-Roosegaarde fietspad de revue, dat oplicht in het donker. Ook oplossingen die designers bedenken voor het stallen van enorme hoeveelheden fietsen komen aan bod. Zo toont de expositie hoe twee wielen een inspiratiebron voor designers vormen en hoe we ook in de toekomst mobiel blijven op de fiets.

De expositie is van 1 juli tot en met 3 december 2017 te bezoeken in Cube design museum te Kerkrade.

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland