Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Fietsen langs de bloeiende heide

Fietsen langs de bloeiende heide

Gepubliceerd op 09 september 2021

Fietsen langs de bloeiende heide

Tegen het einde van de zomer kun je op veel plekken in Nederland genieten van de bloeiende heide. Wees er snel bij, want de prachtige paarse velden staan nog ongeveer een week in bloei. De purple rain ontdek je natuurlijk op de fiets! We hebben de mooiste routes voor je op een rijtje gezet.

 • Fietsroute Ontdek De Maashorst
  In de Maashorst worden bos, heide en cultuurgrond afgewisseld met stuifduinen, beekdalen en vennen. Maak onderweg een stop bij het Museum voor Religieuze Kunst, bezoekerscentrum Steltenberg en de Bedafse Bergen.
 • De Goed Verborgen fietsroute
  Fiets over zandverstuiving Beekhuizerzand, door bos en heide richting Vierhouten. Bij hotel De Vossenberg, is mini museum ‘Het Verscholen Dorp’ ondergebracht. Deze toont een expositie met voorwerpen en foto’s van onderduikerskamp ‘Het Verscholen Dorp’ uit de Tweede Wereldoorlog. Iets verderop in de route kun je de herbouwde hutten bekijken. 
 • Malpie fietsroute
  Natuurreservaat De Malpie is vooral bekend vanwege het uitgestrekte heidegebied met vele grotere kleinere vennen. Het is een geliefd wandel- en fietsgebied in Zuidoost Brabant. De Malpieroute loopt van Bergeijk naar het dorpje Borkel.  
 • Fietsroute Langs Drents heden en verleden
  De naam geeft mooi aan waar het bij deze fietsroute om draait. Heden en verleden gaan hand in hand. Je fietst langs de oude, nog werkende korenmolen Zaandplatte (op zaterdag te bezichtigen), langs een schaapskooi met de dagelijks rond tien uur uittrekkende kudde en over de grote Benderse- en Dwingeloose heidevlakte. Dit is met 1200 hectare het grootste aaneengesloten zogenaamde 'natte heide' gebied van West-Europa.
 • Fietsroute West-Veluwe Variatie
  Fiets door diverse landschappen op steenworp afstand van elkaar. Door bos, over heide, door weilanden, dorpscentra, buurtschappen en de kleinste stad van Nederland. Je gaat van natuur, naar historie, cultuur en activiteit. 
 • Rondje Posbank fietsroute
  Het Nationaal Park Veluwezoom is zo'n 48 km2 groot en biedt eindeloze fietsmogelijkheden. Bij het volgen van fietsroute Rondje Posbank geniet je van uitgestrekte bossen en heidevelden, van rust en van stilte. 
 • Fietsroute Soest
  Rondom Lage Vuursche is het vooral bos dat je ziet. Vroeger was hier vooral heide maar rond 1930 zijn veel van deze heidevelden door de overheid gekocht en bebost in het kader van de werkverschaffing. Desondanks vind je er nog heidevelden terug.

Veel fietsplezier over de intens kleurende paarse heide!

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland