Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Fiets en Wandelbeurs op 31 januari en 1 februari 2015

Fiets en Wandelbeurs op 31 januari en 1 februari 2015

Gepubliceerd op 07 januari 2015

Fiets en Wandelbeurs op 31 januari en 1 februari 2015

Op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari 2015 is het weer zover: de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars in Amsterdam RAI. Dit keer in het Europacomplex in plaats van het Hollandcomplex. Met nieuwe elementen als het Kinderdorp en Tent Valley is de komende Fiets en Wandelbeurs completer dan ooit. 

Bijna 500 exposanten bieden 'alles' aan wat je als fietser of wandelaar nodig hebt voor je volgende tocht of vakantie: van informatie over bestemmingen, fietsen en e-bikes tot outdoorkleding, routes en gps-toestellen. Advies nodig? Ruim tweehonderd vrijwilligers werken belangeloos mee aan de informatiemarkten 'Fietsers informeren Fietsers' en 'Wandelaars informeren Wandelaars'. Verder staan er meer dan honderd lezingen en workshops op het programma.

Op de 2015-editie is er veel aandacht voor fiets- en wandeltochten met kinderen. Het Kinderdorp biedt kids niet alleen leuke activiteiten als schminken en een speelhoek, maar geeft ouders ook informatie over hoe je zo'n tocht aanpakt. Acht gezinnen zitten klaar om – op basis van hun eigen ervaringen – vragen te beantwoorden. Ook zijn er kinderschoenen, karren, fietsen en andere materialen aanwezig en kan de jeugd zich uitleven op een apart fietsparcours. Ook Tent Valley is nieuw: circa 300 vierkante meter met de nieuwste tenten om van buiten én van binnen bekijken. Net als vorig jaar is er ook een apart paviljoen voor de recreatieve mountainbiker met mountainbikebestemmingen, het aanbod aan clinics en een mtb-testparcours. 

Het Landelijk Fietsplatform, de organisatie achter nederlandfietsland.nl en beheerder van het netwerk LF-routes staat op stand 1C20. Hier kun je meer te weten komen over de LF-routes en het kwaliteitslabel Fietsers Welkom! Ook is er een nieuwe editie van de Basiskaart LF-routes, met watervaste kaarten en nieuwe cartografie. Deze is tegen een aantrekkelijk introductie-tarief te koop.

 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland