Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Eerste fietsroute in reeks Kastelenrondjes

Eerste fietsroute in reeks Kastelenrondjes

Gepubliceerd op 11 september 2017

Eerste fietsroute in reeks Kastelenrondjes

Vind je het leuk om kasteelbezoek te combineren met een lekkere fietstocht? Dan spreekt de nieuwe route Fietsen rondom Kasteel Duivenvoorde je vast aan. Dit rondje via fietsknooppunten is op 8 september gelanceerd en als gratis download beschikbaar op www.holland.com/kastelen. (Je komt op de pagina van kasteel Duivenvoorde, dan even scrollen en rechts staat het kader met de fietsroute).

De fietsroute is 33 km (ca. 2,5 uur fietsen) en start en eindigt op de parkeerplaats van Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. De route verbindt Duivenvoorde onder andere met Museum en Landgoed Voorlinden en met Buitenplaats Huygens’ Hofwijck. Het gloednieuwe bezoekerspaviljoen Hof van Duivenvoorde is een prima plek om in passende sfeer van koffie of lunch te genieten.

De route is de eerste in een reeks fietsroutes langs Kastelen en Buitenplaatsen. NBTC Holland Marketing presenteert deze routes om met name Belgische en Duitse toeristen te trekken én te spreiden over het land. Maar natuurlijk zijn de routes leuk voor elke fietser die houdt van een mooie combinatie van cultuur en natuur. De komende maanden volgen meer kastelenfietsrondjes, onder andere in de Noord-Hollandse en Utrechtse Vechtstreek, op de Gelderse Veluwezoom en in Twente. Het Landelijk Fietsplatform is betrokken bij de ontwikkeling van de fietsroutes. 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland