Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Dit moet je zien tijdens de Fiets en Wandelbeurs... en koop je kaartje met korting!

Dit moet je zien tijdens de Fiets en Wandelbeurs... en koop je kaartje met korting!

Gepubliceerd op 14 februari 2020

Dit moet je zien tijdens de Fiets en Wandelbeurs... en koop je kaartje met korting!

Vrijdag 28, zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 2020 kun je weer in de Jaarbeurs Utrecht terecht voor de Fiets en Wandelbeurs. Zoals ieder jaar is er weer heel een hele hoop te zien en beleven. Themaland van dit jaar is Duitsland. Ontdek de mooiste routes, trekfietsen en tal van bestemmingen ver weg en dichtbij. Die laatste vind je onder andere door onze stand te bezoeken (hal 4, stand C85). Daarnaast zijn er een aantal dingen die je gezien moet hebben voordat je weer naar huis gaat. Wij hebben speciaal voor jou een overzicht gemaakt van de leukste lezingen en stands op de beurs. Daarnaast regelden we een fikse korting op je toegangskaartje

Fietsers informeren fietsers
Uiteraard kom je heel veel commerciële stands tegen. Hier kun je je verlekkeren aan de nieuwste producten of mooiste reizen. Daarnaast vind je verschillende paviljoens waar fietsers elkaar informeren over fietsreizen, gps en fietsonderdelen. Tientallen vrijwilligers staan voor je klaar om hun ervaringen te delen. Maak kennis met het Pelgrimspaviljoen, speciaal voor fietsers die een tocht naar Santiago de Compostela of Rome overwegen. Kom in contact met een van de 40 Europa- en Wereldfietsers die je alles vertellen over hun geliefde fietsland, route en streek. Of vuur je vragen af op ervaren gps-gebruikers. Tip: neem je eigen navigatieapparaat mee.

Lezingen
Er zijn te veel lezingen om allemaal te volgen, wel 150 stuks. Wat ons betreft zijn dit drie interessante lezingen die je zeker moet bijwonen.

 • Gps-navigatie met een smartphone door Johan Blom
  vrijdag, zaterdag en zondag 14:00 uur zaal 8 
  Heb je nog niet eerder met gps genavigeerd, of heb je al een gps-apparaat maar ben je er nooit echt vrienden mee geworden? Dan is het uitproberen van een gebruiksvriendelijke navigatie-app op je smartphone een kleine stap. Johan Blom laat zien hoe je met een smartphone kunt navigeren zonder gebruik te hoeven maken van mobiel internet. Johan fietst sinds 1995 samen met zijn vriendin Marijke zo’n beetje de hele wereld over, allemaal via navigatie op de mobiel. Op de beurs is Johan ook te vinden op de gps-stand van Europafietsers om vragen over smartphone gps-navigatie te beantwoorden.

 • Bijzondere ontdekkingen in de Belgische Ardennen door Hanne Tersmette
  Vrijdag 11.00 uur, 13:00 uur en 15.00 uur in zaal 1
  Jarenlang stond de natuur in Nederland centraal in haar dagelijks leven. Tegenwoordig zoekt ze ook buiten Nederland naar aantrekkelijke natuurgebieden om te wandelen en fietsen. Zo ontdekte ze het afgelopen jaar de Belgische Ardennen: puur natuur, vlakbij maar toch anders dan Nederland. Hanne is van huis uit een sporter. Wielrennen, mountainbiken, hardlopen. Alles buiten, in strijd met de elementen én het liefst zo snel mogelijk. Elke keer bezig zichzelf te verbeteren. Vorig jaar ging ze, op uitnodiging van Vaude, bikepacken in de Ardennen met een belangrijke opdracht: zo duurzaam mogelijk leven. Geen energy-bars, warme douche en massage na afloop. Ze leerde er belangrijke lessen. En ze gaat zeker nog eens bepakt en bezakt de fiets op.

 • Fietsen door de bakermat van de Spaanse geschiedenis door Marion Hoogwegt en Susana Noriega Sanz
  Zaterdag 13:00 uur zaal 1
  EuroVelo 1, de Atlantische kustroute, is onderdeel van het netwerk van de European Cycling Federation. Vanaf de Noordkaap gaat de route langs de Noorse kust,  doorkruist Schotland, en steekt dan over naar Belfast. Via Cornwall beland je in Bretagne en langs de Franse kust de Pyreneeën bereik je Noord Spanje en gaat de route door dit schitterende fietsland naar de Portugese westkust. Het traject via het Spaanse binnenland is vooral heuvelachtig en niet bijzonder zwaar. Behalve historie kun je op je tocht genieten van prachtige landschappen, authentieke Spaanse dorpen, een rijke flora en fauna én Spanje´s beste gastronomie.

Het volledige programma van de lezingen en workshops vind je hier

Met korting naar de Fiets en Wandelbeurs
Als je van te voren je kaartje online koopt, ben je goedkoper uit dan wanneer je deze aan de kassa koopt. Echter hebben wij voor lezers van Nederland Fietsland een extra korting geregeld. Je koopt je kaartje met 5 euro korting op de prijs van een kassakaartje (€16) via de website. Bestel tijdig je ticket via de speciale linkMet je kaartje bezoek je gratis de E-bike Xperience en de Bikemotion

Een ticket voor de Fiets en Wandelbeurs geeft ook gratis toegang twee andere fietsbeurzen die gelijktijdig in de Jaarbeurs plaatsvinden; de E Bike Experience en de Bike Motion. Tijdens de E-Bike Xperience kun je naar hartenlust de aller nieuwste modellen van vrijwel alle merken elektrische fietsen op twee verschillende testparcoursen uit te proberen. De sportievere fietsers kan zich verlekkeren op de Bike Motion. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om van jouw fietsseizoen een groot succes te maken. Van de nieuwste gadgets tot de licht te fietsen om razendsnel de Alpen of Pyreneeën te trotseren.

 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland