Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws De verzopen katers

De verzopen katers

Gepubliceerd op 22 november 2019

De verzopen katers

Al ruim 15 jaar ontvangen Esther Slootweg en Gerhard Horstink veel fietsers in hun B&B. Het historische pand, een militair complex uit 1941, waarin het Fietsers Welkom! adres is gevestigd ligt aan de LF13 Schelde-Rheinroute. Tijdens deze route fiets je van het Zeeuwse Vlissingen tot het Limburgse Venlo dwars door de zuidelijke provincies. Tijdens de 285 kilometer zul je versteld staan van de grote tegenstellingen die je tegenkomt in natuur en cultuur. Ook tijdens de LF Ronde van Nederland en diverse knooppuntroutes passeer je de Bed & Breakfast van Esther en Gerhard. 

Afgelopen zomer arriveerde een groep van 10 heren aan het einde van de middag bij de B&B in Hoogerheide. Hoewel de dag droog begon brak er tegen het einde van de tocht enorm noodweer los. Als verzopen katten stonden ze voor de deur van het landhuis. Ze hadden slechts één overnachting geboekt bij Domaine Haute Bruyère. Reservekleding hadden ze voor dat ene nachtje niet meegenomen. Logisch want de volgende dag zou er weer richting huis gefietst worden. Geen nood, want Gerhard en de zonen van het stel zijn allemaal sportieve fietsers. De heren kregen allen een fietsbroek en shirt te leen. Hun natte spullen werden gewassen en gedroogd. 


Een heerlijke fietstocht is pas echt geslaagd wanneer je als fietser een goede ontvangst krijgt op dat leuke terrasje onderweg, op de camping of in het hotel. Wanneer je daar de bidon kunt vullen, de elektrische fiets kunt opladen of - voor pechgevallen - een reparatiesetje aantreft. En als je blijft overnachten, je je fiets veilig kunt stallen. Bedrijven met het Fietsers Welkom! kwaliteitslabel bieden je dat extra stukje service. Er zijn zo'n 1000 aangesloten bedrijven, verspreid over het hele land. Ze liggen ook nog eens aan of in de buurt van een LF-route of fietsknooppunt.

Uiteraard moest er eerst nog gegeten worden, maar om nou in je fietskleding naar een restaurant te gaan vond de groep fietsers iets te veel van het goede. De gastvrouw zorgde voor een goede Chinese maaltijd om tegenover het landhuis in een ruimte met keukentje en zitruimte te nuttigen. Biertjes en wijntjes konden hierbij niet ontbreken. Het werd een gezellige avond en na een goede nachtrust gingen de heren weer met droge kleding op pad. Esther Slootweg: “De volgende dag kreeg ik een fraaie bos bloemen bezorgd met een kaartje ‘ van de verzopen katers’

Al zon dertig jaar zijn Esther Slootweg en Gerhard Horstink liefhebbers van wijn. Beiden hebben na afronding van de hotelschool gewerkt in de horeca en wijnhandel. Met deze ervaring op zak zijn ze vervolgens een wijnproeflokaal begonnen in Hoogerheide, West-Brabant. Naast dat je er terecht kunt voor wijnaankopen en een wijnproeverijen runnen ze een B&B voor 10 personen. Tevens ligt er in de tuin een luxe suite in een Fokker F27 vliegtuig. Leuke weekendarrangementen rondom de thema’s wijn, lekker eten, uitwaaien en fietsen maken ze graag op maat voor de gasten. Meer informatie over de B&B vind je hier. 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland