Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Bepaal je favoriete plek voor een bankje in Zuid-Holland

Bepaal je favoriete plek voor een bankje in Zuid-Holland

Gepubliceerd op 04 juni 2018

Bepaal je favoriete plek voor een bankje in Zuid-Holland

Fietsen door de provincie Zuid-Holland is heerlijk, maar soms wil je even uitrusten op een bankje. Om iets te eten of te drinken bijvoorbeeld of om van het uitzicht te genieten. Dat kan straks op heel veel nieuwe plekken; de provincie plaatst 100 nieuwe bankjes. En jij kunt mee bepalen: hier wil ik straks even zitten!

Je kunt je favoriete plek voor een bankje doorgeven op de gewenste locatie via je mobiel, of thuis via PC of laptop. De provincie beheert alle N-wegen en de bijbehorende fietspaden; je ziet meteen of er op deze plek een bankje geplaatst kan worden. Zo simpel werkt het!

Op de 100 mooiste locaties worden de bankjes ook daadwerkelijk geplaatst. Daarbij houdt de provincie ook rekening met zaken als verkeersveiligheid en de spreiding van de bankjes over de provincie. Misschien zit je straks op je eigen favoriete plekje op je ‘eigen’ bankje! Als op de door jou doorgegeven locatie een bankje wordt geplaatst, neemt de provincie via de mail contact met je op.

Fietsers geven hun fietstocht in Zuid-Holland gemiddeld het cijfer 7,6, blijkt uit onderzoek van de ANWB. Een hoog cijfer, maar er is nog ruimte voor verbetering. Met name aan rustpunten is nog behoefte. Daarom stelt de provincie Zuid-Holland 100 bankjes beschikbaar, zodat er meer op plekken langs de fietspaden aantrekkelijke rustpunten komen. En wie weet beter waar die bankjes moeten komen dan de fietser zelf?

Ga naar de website www.zuid-holland.nl/evenzitten om je favoriete locatie door te geven.

(c) foto Provincie Zuid-Holland

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland