Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws 500 km fietsen langs de Maas

500 km fietsen langs de Maas

Gepubliceerd op 28 augustus 2015

500 km fietsen langs de Maas

De Maas ontspringt in het Franse plateau van Langres en wordt, gevoed door diverse zijstroompjes, geleidelijk breder. Met de recent verschenen fietsgids '500 km fietsen langs de Maas' fiets je het gedeelte vanaf Luik, waar de Maas al flink op breedte is, tot de monding bij Hoek van Holland. Of je fietst hem in omgekeerde richting naar Luik. De route in deze gids is een combinatie van bewegwijzerde routes. In Nederland volg je de LF3 Maasroute en de LF12 Maas- en Vestingroute.

Soms fiets je pal langs de Maas, maar vaak ook een stukje er vanaf door een landschap dat door de Maas is gevormd. Onderweg zie je veel water, maar ook een keur van aantrekkelijke landschappen. Tot Maastricht en ook verderop in Zuid-Limburg is het landschap echt heuvelachtig, daarna zwak glooiend. 

cover Maasroute fietsgids

Voorbij Limburg slingert de rivier door laagland. Het open landschap wordt afgewisseld door stadjes en steden die hier soms al in de Romeinse tijd zijn ontstaan door de handel die grotendeels via het water plaatsvond. Deze stadjes zijn vaak ook vestingsteden en ze zijn boordevol eeuwenoude monumenten.

In deze gids zitten tien grote, gedetailleerde kaarten (schaal 1:100.000) die je de route met zijn wijde omgeving laten zien. In de gids zelf staan de leukste en interessantste dingen die langs de route ziet beschreven. Ook biedt de gids praktische informatie over onder andere overnachtingsmogelijkheden en horeca op het platteland. 
Lees meer en bestel


terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland