Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws 23 Natuurkampeerterreinen open in de winter

23 Natuurkampeerterreinen open in de winter

Gepubliceerd op 30 september 2016

23 Natuurkampeerterreinen open in de winter

Kamperen in de winter, voor de één klinkt het als een onneembare berg, voor de ander is het een way of life. Wie graag buiten is ongeacht de temperatuur, kan deze winter zijn hart ophalen op maar liefst 23 Natuurkampeerterreinen en een GroepsNatuurkampeerterrein. Deze terreinen blijven het hele jaar open en hebben speciale voorzieningen voor wintergasten. 

Bij alle Natuurkampeerterreinen staat aangegeven welke voorzieningen ze bieden in de winter. Dit varieert van verwarmd sanitair en een slechtweerruimte waar je kunt lezen, een spelletje doen en soms zelfs koken, tot de mogelijkheid om vuur te stoken bij je tent, camper of caravan. Op bijna alle terreinen is er elektra beschikbaar op de kampeerplek. Zes terreinen hebben (verwarmde) Trekkershutten te huur. 

Wie eropuit trekt in de winter moet vooral letten op de uitrusting: als het vriest, is de grond hard en neem je liever een dikkere slaapmat mee, met een extra isolatiemat eronder. Thermokleding, warme slaapzakken, laagjes kleren voor overdag, bescherming tegen regen: het zijn allemaal zaken die het winterkamperen vergemakkelijken. In veel tipitenten is er de mogelijkheid een houtkachel middenin te plaatsen. In een caravan of camper is vaak een verwarming ingebouwd en lig je een stuk boven de grond, wat de nachten automatisch aangenamer maakt. Met een goede voorbereiding kun je ook in de winter prima kamperen en genieten van het buitenleven. 

Om op de Natuurkampeerterreinen te kamperen is de Natuurkampeerkaart verplicht. Deze zit in Het Groene Boekje en is te koop op de Natuurkampeerterreinen, bij ANWB, Bever, diverse reisboekwinkels en op www.natuurkampeerterreinen.nl. In de herfst geldt de najaarsactie: bij aanschaf van Het Groene Boekje 2016, krijg je ook Het Groene Boekje 2017 thuisgestuurd in januari. 

Kijk voor meer informatie over winterkamperen op lees je op de site van Natuurkampeerterreinen

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland