Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws

Nieuws

Win een fietsvakantie met de Eurovelo fotowedstrijd!

Gepubliceerd op 13 juli 2021

Het is weer zomer, tijd voor de jaarlijkse EuroVelo Zomerfotowedstrijd! Deel jouw tofste fietsvakantiefoto langs EuroVelo 15 of EuroVelo 19 en maak kans op een fietsarrangement langs een deel van deze routes. De Instagram-volgers van EuroVelo kiezen de winnaar! De Nederlandse Rijnfietsroute maakt onderdeel uit van de EuroVelo 15 en de LF Maasroute van de EuroVelo 19, je hoeft dus niet ver van huis om mee te kunnen doen.

Lees verder >

De LF Waterlinieroute van Laura en Irene: forten, vestingen en waterfronten

Gepubliceerd op 12 juli 2021

Laura en Irene deelden een week lang de ervaringen van hun historische ontdekkingstocht via Facebook en Instagram van Nederland Fietsland. De meiden werden op 19 juni uitgezwaaid door de wethouder in Bergen op Zoom en aan het eind van hun reis kregen ze een rondleiding op Fort Edam. Alles wat ze gedurende de acht dagen meemaakten, zoals het losbartsen van de plaatselijke dweilband Effe d’r Neffe en de wethouder van Moerdijk die ooit Laura’s geschiedenisleraar was, delen ze nu via een uitgebreid reisverhaal op de website van de LF Waterlinieroute.

Lees verder >

NS zet reserveringsplicht fiets door ondanks ruim 11.000 handtekeningen

Gepubliceerd op 07 juli 2021

Samen met jou tekenden ruim 11.000 andere reizigers tegen de reserveringsplicht fiets in trein. De petitie van Fietsersbond, Rover, wielersportbond NTFU en Fietsplatform – Nederland Fietsland en het negatieve advies van de consumentenorganisaties in het Locov waren niet voldoende om de NS van de besluit te weerhouden. Reis je tussen 10 juli en 15 september met de fiets in de trein, dan is een reservering verplicht. Tenzij de fiets als hulpmiddel wordt gebruikt door iemand met een beperking, dan is er geen reserveringsplicht.

Lees verder >

LF-weekendtochten langs de LF Kustroute in Groningen

Gepubliceerd op 25 juni 2021

Iedereen die overweegt om op fietsvakantie te gaan, of gewoon een heerlijk actief weekendje weg wil, kan vanaf vandaag in Groningen terecht voor een LF-weekendtocht. De routes Eems-Dollard en Groninger Wadden zijn een variant op de 610 kilometer lange LF Kustroute. Routebureau Groningen heeft in de transitie van LF-routes naar LF-icoonroutes een primeur met deze eerste weekendlussen. De komst van de kortere trajecten maakt het mogelijk om tijdens weekenden of midweken te proeven aan de complete Langeafstand Fietsroute. Het concept is simpel; een deel via de LF Kustroute en een deel via de knooppunten, slapen en eten waar je zelf wilt, en na twee of drie dagen en een ervaring rijker terugkomen bij het startpunt. 

Lees verder >

De avonturen van de LF Waterliniefietsers

Gepubliceerd op 21 juni 2021

Laura en Irene delen een week lang de ervaringen van hun historische ontdekkingstocht via Facebook en Instagram van Nederland Fietsland. De meiden worden op 19 juni uitgezwaaid door de wethouder in Bergen op Zoom, krijgen koffie bij Fort Henricus en een warm onthaal bij Fort Sabina. Maar daar blijft het niet bij; in Geertruidenberg fietst de wethouder een stuk mee en aan het eind van hun reis krijgen ze een rondleiding op Fort Edam. En misschien komen er onderweg spontaan nog ontmoetingen bij.

Lees verder >


zichtbaar: 1 t/m 5 van de 616

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland