Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws

Nieuws

Langs de Nederlandse landgrens

Gepubliceerd op 15 april 2021

In het voorjaar van 2020 stond de fietstocht van Niko Winkel richting Rome gepland. In april werd al snel duidelijk dat door het coronavirus en de geldende lockdown in Italië, er een streep door moest. Ontzettend jammer, maar Niko pakte zijn idee op van een jaar of 10 geleden: fietsen langs de Nederlandse grens.   

Lees verder >

Ga op de Fiets: 15 routes door Europa

Gepubliceerd op 13 april 2021

In april 2019 zegden Laura en Irene hun fulltimebaan op om Europa te ontdekken op de fiets. Vol ongeloof staarden mensen hun aan wanneer ze dit vertelden. Ze vertrokken vanuit hun woonplaats Rotterdam en fietsten zeven maanden lang door 13 landen. In ruim 10.000 kilometer van Engeland naar Bosnië-Herzegovina en van Albanië naar Portugal. Het werd een onvergetelijke reis. 

Lees verder >

Fietssport-app: een complete wielergids in je achterzak

Gepubliceerd op 01 april 2021

Voor de sportievere fietsers onder ons hebben we goed nieuws: de NTFU heeft zijn eigen app gelanceerd. De Fietssport-app is een complete wielergids én past gewoon in je achterzak.

Lees verder >

Vind een ei van Pieter Paashaas en maak kans op een LF Basiskaart

Gepubliceerd op 30 maart 2021

Deze hele week maak je kans om één van de zeven LF Basiskaarten te winnen. Op onze websites heeft de paashaas gekleurde eieren achtergelaten. Elke dag ontvang je een aanwijzing die jou helpt met zoeken. Heb je een ei gespot? Reageer dan via Facebook of Instagram op het bericht van de dag met ‘gevonden’ en stuur een privéberichtje met het linkje naar de juiste pagina.

Lees verder >

Hoera, gezinsuitbreiding. Er is een nieuwe telg in de LF-icoonfamilie op komst.

Gepubliceerd op 18 maart 2021

Dit voorjaar verwachten wij onze vierde LF-icoonroute: de LFWaterlinieroute. In het tracé zijn drie linies aan elkaar verbonden: de Stelling van Amsterdam, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het West-Brabantse deel van de Zuiderwaterlinie. Bij elkaar goed voor een 410 km lange route tussen Edam en Bergen op Zoom. De route maakt uniek erfgoed toegankelijk, en verbindt natuur, cultuur en geschiedenis. De thema's watermanagement, verdedigingswerken en het omliggende strategisch landschap zijn leidraad voor het verhaal achter de route.

Lees verder >


zichtbaar: 1 t/m 5 van de 599

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland