Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws

Nieuws

Figuranten gezocht!

Gepubliceerd op 12 september 2019

Figuranten gezocht! Wil jij samen met een vriend of vriendin al fietsend een hoofdrol spelen in ons promotiefilmpje van de vernieuwde LF Kustroute? Dan is dit je kans. 

Lees verder >

10 verhalen achter 35 jaar Vrienden op de Fiets

Gepubliceerd op 05 september 2019

Feest! Vrienden op de Fiets bestaat 35 jaar. Veel fietsers maken tijdens hun meerdaagse fietstocht veelvuldig gebruik van deze particulieren logeeradressen. En dat levert vaak mooie verhalen op. Ter ere van deze mooie mijlpaal ging Vrienden op de Fiets op zoek naar tien van deze verhalen. Gastadressen delen hoe het is om vrienden te ontvangen. Van de coq-au-vin van Wouter tot de warme broodjes op het mooiste servies van Martha. En Vrienden Jelke en Daan vertellen op hun beurt hoe het is om al die gastvrijheid te mogen ervaren na een lange dag fietsen of wandelen. Centraal in al deze verhalen staat het getal 35, de gastadressen hebben huisnummer 35 of de Vrienden zijn ook net 35 jaar.

Lees verder >

Nieuwe fietsroute Liberation Route Brabant gelanceerd

Gepubliceerd op 02 september 2019

Brabant is een bijzondere fietsroute rijker: de Liberation Route Brabant. De fietsroute, in totaal 340 kilometer lang, verdeeld over acht rondes, leidt je langs WOII-locaties, erfgoed, musea en luisterplekken. Een app brengt de verhalen op locatie tot leven op je mobiele telefoon. De Liberation Route Brabant borduurt voort op een route die al langer langs luisterplekken van de Liberation Route Europe loopt. De fietsroute is volledig op de schop gegaan en bestaat nu uit acht rondes van circa veertig kilometer, verspreid over Brabant. Je kunt nu mooie dagtochten maken langs bijzondere locaties, verhalen, musea en WOII-erfgoed.

Lees verder >

Friesland en Zeeland de fietsregio’s van 2019

Gepubliceerd op 23 juli 2019

Jaarlijks maken we 191 miljoen recreatieve fietstochten en we gaan circa 1,1 miljoen keer op fietsvakantie in eigen land. Bijna 34.000 kilometer aan knooppuntroutes ligt voor ons klaar. Nederland is en blijft een echt fietsland. Toch verschilt de kwaliteit van het recreatieve aanbod voor de fietsers per provincie. Via de zogeheten Kwaliteitsmonitor doet het Fietsplatform onderzoek naar deze verschillen en beloont regio’s met een aantal sterren.Voor de maximale vijf-sterrenbehandeling kun je het beste naar Friesland of Zeeland.

Lees verder >

Nog meer fietsplezier in Friesland

Gepubliceerd op 19 juli 2019

Friesland heeft zijn fietsknooppuntnetwerk geheel vernieuwd. In de hele provincie vind je nieuwe knooppunt- en routeborden, informatiepanelen en een honderdtal nieuwe trajecten. Friesland heeft daarmee een nog mooier netwerk waarmee toeristen en recreanten kunnen ervaren hoe mooi Friesland als fietsprovincie is. Het fietsknooppuntnetwerk leidt fietsers langs de mooiste plekjes in Friesland.

Lees verder >


zichtbaar: 1 t/m 5 van de 543

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland