Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws

Nieuws

Hij is er: de nieuwe Basiskaart LF-routes

Gepubliceerd op 16 april 2019

Vers van de pers is de nieuwe editie van de Basiskaart LF-routes. In de vertrouwde uitvoering met watervaste losse kaartbladen, maar natuurlijk met geactualiseerde LF-routes en fietsknooppunten. Ideaal om een meerdaagse fietstrip te plannen. In deze editie is de kaartondergrond vernieuwd. Dus zaken als nieuwe wegen of bebouwing zijn in de cartografie verwerkt. Ook alle aanpassingen in de fietsroutenetwerken zijn opgenomen in de nieuwe LF-Basiskaart. Bijvoorbeeld het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk in Friesland. Maar ook vernieuwingen binnen de LF-routes zie je terug: de eerste LF-icoonroute, de LF Maasroute, is herkenbaar in het kaartbeeld weergegeven. 

Lees verder >

Natuurkampeerterreinen onverminderd populair

Gepubliceerd op 25 maart 2019

Kamperen in de natuur is populair. De overnachtingscijfers op de Natuurkampeerterreinen stegen in 2018 met maar liefst 17%. Meer dan 58.000 kampeerders kochten Het Groene Boekje, de gids met daarin alle Natuurkampeerterreinen en de benodigde Natuurkampeerkaart, een absoluut record. Het laat zien dat de interesse in het kamperen in de natuur groot is. Misschien ben jij wel één van deze fervente natuurkampeerders, het is immers een vaak gekozen overnachtingsmogelijkheid tijdens een fietsvakantie.

Lees verder >

Gezocht: enthousiaste fietser

Gepubliceerd op 19 maart 2019

Hou jij van fietsen, heb je een vlotte pen en zie je een gratis mini fietsvakantie wel zitten? Dan hebben we een leuke klus voor je! 

Lees verder >

Houd de Afsluitdijk open!

Gepubliceerd op 15 maart 2019

Rijkswaterstaat wil de Afsluitdijk drie jaar lang afsluiten voor fietsers en wandelaars en alleen busvervoer bieden als alternatief. Teken de petitie als je ook tegen de afsluting bent!

Lees verder >

LF Maasroute onderdeel van EuroVelo fietsnetwerk

Gepubliceerd op 08 maart 2019

De vernieuwde LF Maasroute tussen Maastricht, Hoek van Holland en Rotterdam krijgt als eerste LF-icoonroute steeds meer vorm. Heb je onlangs een deel van de route in Limburg of Noord-Brabant gefietst? Dan is de nieuwe, heldere bewegwijzering je vast en zeker niet ontgaan. In de andere regio’s worden de borden binnenkort vervangen. Ook achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de route. Via de fietsgids, een nieuwe website en de LF-app is het straks heel eenvoudig om je meerdaagse fietstocht voor te bereiden. 

Lees verder >


zichtbaar: 1 t/m 5 van de 534

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland