Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Genomineerd!

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Fietsen in Salland

Salland is een streek met gezellige dorpen en de oude Hanzestad Deventer. Een streek met monumentale boerderijen, statige landhuizen, romantische kastelen en gerestaureerde molens. In Salland is veel afwisselende natuur: weidse uiterwaarden, een prachtig coulisselandschap en een bosrijke heuvelrug, mooie natuurreservaten en bloeiende heidevelden.

Die grote diversiteit aan landschappen ligt ook binnen fietsbereik: langs de rivier de IJssel, tussentijds oversteken via pontjes en fietsveren en genieten van de prachtige uiterwaarden en vergezichten. Fietsen over het platteland, met boeren op de trekker, fraaie boerderijen, koeien en schapen in de wei, landwinkels met streekproducten en Rustpunten onderweg voor een korte stop bij gastvrije bewoners in het buitengebied. Cultuur beleven langs de Sallandse landgoederen, deelnemen aan de Kunstfietsroute in Okkenbroek of de Theatherfietstocht in Olst en Wijhe of per fiets de prachtige monumentale stad Deventer verkennen. Culinair genieten op de fiets met een Asperge arrangement of een 'Happen en Trappen' arrangement. Langs kinderboerderijen of een pannenkoekenroute: Salland is genieten op de fiets voor jong en oud.

Meer informatie:
www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl

LET OP: Aanpassingen fietsroutenetwerk Salland
In Salland wordt gewerkt aan het verbeteren van het fietsknooppuntennetwerk. Denk daarbij aan: oplossen knelpunten, meer beleving in de routes, integratie nieuwe fietspaden en ontwikkeling nieuwe themafietsroutes. Hou dus de komende tijd rekening met aanpassingen en omleidingen in verband met de werkzaamheden. Actuele informatie over de stand van zaken is te vinden op de website www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl of via Twitter (@SallandTourist)
 

Vanwege de aanpassingen zijn de Sallandse knooppuntroutes op deze site tijdelijk op niet-actief gezet.

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland