Naar boven

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws

Nieuws

Campagne ANWB voor opfrissen fietsmanieren

Gepubliceerd op 21 juli 2015

Het wordt steeds drukker op het fietspad. Zo druk dat fietsers elkaar bijna letterlijk in de wielen rijden en dat vergalt het plezier. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB. De ANWB vindt dat onze fietsmanieren een opfrisser nodig hebben en wil een bijdrage leveren om ergernissen aan te pakken en het weer wat leuker te maken op het fietspad. De ANWB lanceert vijf fietsmanieren voor op het fietspad. De belangrijkste is dat de bond het gebruik van de fietsbel weer in ere wil herstellen.

Lees verder >

Kersentijd in Rivierenland

Gepubliceerd op 10 juli 2015

Het is volop kersentijd. En wat is er nou lekkerder dan de kers rechtstreeks bij de fruitgaard te kopen of zelf te plukken. Het Gelderse Rivierenland, bekend van de streken Betuwe, Bommelerwaard en Land van Maas en Waal, heeft talloze kraampjes en stalletjes langs de weg met verse kersen. Op een speciale Kersenpagina van Rivierenland staat alle informatie.

Lees verder >

Fietsende Nederlander leeft langer

Gepubliceerd op 22 juni 2015

Nederlanders leven door hun gewoonte om te fietsen gemiddeld een half jaar langer dan de niet-fietsende wereldbevolking. Ook voorkomt fietsen ongeveer 6500 sterfgevallen per jaar in ons land. Dit blijkt uit een studie van het Healthy Urban Living onderzoeksprogramma van de Universiteit Utrecht. 

Lees verder >

Fiets eens Dwars Door De Kas

Gepubliceerd op 08 juni 2015

Het jaarlijkse Dwars Door De Kas evenement komt er weer aan. Op zaterdagmiddag 13 juni kun je deelnemen aan het spectaculaire maar bovenal gezellige evenement dat Dwars door meer dan 20 Westlandse kassen voert. Er is een fietsroute van 35 km, een wandelroute of kindertocht van 18 km, en er zijn maar liefst vier startpunten.  

Lees verder >

Fietsroutenetwerk Twente 'onder constructie'

Gepubliceerd op 04 juni 2015

Fietsers die de komende tijd gebruik maken van het fietsroutenetwerk Twente moeten rekening houden met aanpassingen in verband met werkzaamheden. Het fietsnetwerk Twente wordt het komende jaar sterk verbeterd. Dit betekent: oplossen van knelpunten en maken van diverse nieuwe routes om fietsers langs de mooiste plekken te leiden. 

Lees verder >


zichtbaar: 1 t/m 5 van de 429

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Flevoland

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland