Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws

Nieuws

Fietsen van de toekomst in Cube design museum

Gepubliceerd op 14 juli 2017

De fiets is als vervoersmiddel niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Het fietsmodel zoals we dat kennen, is echter allang niet meer de enige optie. Door vorm en technologie op verschillende manieren met elkaar te combineren vinden designers de fiets namelijk steeds opnieuw uit. Dit is goed te zien bij de nieuwste expositie van Cube design museum in Kerkrade. Die biedt een scala aan innovatieve fietsen, accessoires en infrastructurele ontwikkelingen.

Lees verder >

Winnaar fotowedstrijd bekend

Gepubliceerd op 07 juli 2017

In mei schreven we een fotowedstrijd uit. Daarbij waren we op zoek naar aansprekende foto’s van fietsen in Nederland. Op het platteland, in de stad, actief fietsend of juist tijdens een rustmoment: alles was welkom! We hebben veel inzendingen gehad en hebben de winnende foto gekozen.

Lees verder >

Velorama viert 200e verjaardag fiets met expositie

Gepubliceerd op 26 juni 2017

Afgelopen week waren er diverse festiviteiten rondom het 200 jarig bestaan van de fiets. Het is namelijk exact 200 jaar geleden dat de Duitse houtvester Von Drais een bestuurbare loopfiets construeerde. Om het jubileum van de fiets te vieren is er in Nationaal Fietsmuseum Velorama in Nijmegen tot 31 december 2017 een tentoonstelling van 20 loopfietsen in allerlei uitvoeringen.

Lees verder >

Fietsroute Van Bossche Bol tot Bossche School

Gepubliceerd op 19 juni 2017

Eind mei is in Noordoost-Brabant een bijzondere themaroute geopend: “Van Bossche Bol tot Bossche School”. Deze fietsroute voert langs architectuur van de Bossche School Architectuurstijl van de architect Jan de Jong die te vinden is in de vestingsteden Ravenstein en Grave, de dorpen Velp, Reek, Zeeland en Schaijk. 

Lees verder >

Fiets mee met de ANWB vanaf een Brabantse Natuurpoort

Gepubliceerd op 16 juni 2017

In de maanden juni en juli 2017 organiseert de ANWB in samenwerking met de Brabantse Natuurpoorten twaalf fietstochten door de Brabantse natuur. Het thema is veilig fietsen in het groen. Iedereen is welkom om mee te doen. ANWB-vrijwilligers bieden hierbij de helpende hand.

Lees verder >


zichtbaar: 1 t/m 5 van de 490

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland