Naar boven

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws

Nieuws

Keuze voor 'in de wind of uit de wind' fietsen in Zeeland

Gepubliceerd op 23 maart 2015

Routebureau VVV Zeeland is druk bezig om haar fietsknooppuntensysteem te herzien. Insteek is dat je als fietser het Zeeuwse landschap nog meer beleeft tijdens het fietsen. Zo kun je met het vernieuwde netwerk op meer plaatsen buitendijks fietsen en is er keuze om ‘in de wind of uit de wind’ te fietsen. Op verschillende keuzepunten (met name langs de Westerschelde) worden de speciale routeborden geplaatst. Een bol staande windvaan op het bord verwijst je naar een buitendijks traject, een slap hangende windvaan naar een binnendijks traject.

Lees verder >

Deel jouw #fietsmoment en win!

Gepubliceerd op 20 maart 2015

De eerste lentezon laat zich voorzichtig zien, we slaan massaal aan het tuinieren én we gaan weer lekker naar buiten om te fietsen! Trek je jas maar vast aan, zet je zonnebril op, want met jouw vaste rondje fietsen kun je bij de ANWB dit seizoen leuke prijzen winnen!

Lees verder >

Alle Trekkershutten op één kaart

Gepubliceerd op 09 maart 2015

Dat is handig! Alle Trekkershutten in de Benelux op één overzichtskaart. De nieuwe Trekkershuttenkaart 2015 biedt het meest actuele overzicht van alle Trekkershuttenlocaties in de Benelux. Voor het gemak van de rondreizende vakantieganger zijn ook de langeafstandsfiets- en wandelroutes (LAW's en LF-routes) aangegeven.

Lees verder >

Verkoop e-bikes verder in de lift

Gepubliceerd op 06 maart 2015

Het gaat goed met de elektrische fiets. Het aandeel e-bikes groeit nog steeds. In 2014 zijn er in totaal 223.000 nieuwe e-bikes verkocht, een stijging van 16,1 procent. Daarmee is ruim 1 op de 5 nieuwverkochte fietsen een e-bike, dat is 21,2 procent. Nederland blijft ook in Europa koploper op het gebied van e-bikes.

Lees verder >

Herziening fietsknooppunten-systeem Zeeland

Gepubliceerd op 02 maart 2015

Momenteel wordt er in Zeeland in het veld hard gewerkt aan een verbetering van het fietsknooppuntennetwerk en de LF-routes. Op een aantal plekken worden routes opgeheven en/of omgelegd. Daarnaast worden alle knooppuntborden in het gehele netwerk vervangen door nieuwe duurzamere routeborden. Als eerste zijn Tholen en Schouwen-Duiveland aan de beurt. Aansluitend worden Walcheren en Noord- en Zuid Beveland en tot slot Zeeuws-Vlaanderen aangepakt. Het vernieuwde netwerk wordt op Tweede Paasdag (6 april) geopend.

Lees verder >


zichtbaar: 1 t/m 5 van de 418

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Flevoland

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland