Naar boven

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws

Nieuws

Spring maar achterop!

Gepubliceerd op 24 september 2015

Wie weet wordt "Spring maar achterop" wel het nieuwe credo in Amsterdam. Want vanaf deze zomer kunnen toeristen er meeliften met fietsende inwoners. Fietsverhuurbedrijf Yellow Bike introduceerde gele bagagedragers waar mensen op mogen springen om zo een stukje mee te rijden. 

Lees verder >

Welke provincie heeft het mooiste water?

Gepubliceerd op 14 september 2015

De zomer loopt tot zijn einde. Het weer is wisselvalliger, de bomen verliezen hun eerste bladeren en de temperatuur neemt weer wat af. Het hoort een beetje bij Nederland. Maar ook in de nazomer is het vaak prima fietsen of wandelen. In dit seizoen gaat de ANWB op zoek naar het mooiste water van Nederland. In welke provincie ligt deze?

Lees verder >

Informatiepaneel bij eindpunt Rijnfietsroute

Gepubliceerd op 10 september 2015

In Hoek van Holland is vóór de zomer bij het strand in Hoek van Holland een informatiepaneel geplaatst van de Internationale Rijnfietsroute. Het markeert voor het toenemende aantal Rijnfietsroutefietsers het eindpunt van de 1230 km lange route. De meesten fietsen immers van bron naar monding en daarmee is bij het Zeeplein in Hoek van Holland dus echt 'de finish' bereikt. Je kunt vervolgens bij VVV Hoek van Holland een certificaat ophalen.

Lees verder >

Doe jij ook mee met de fietstelweek?

Gepubliceerd op 04 september 2015

Op 14 september a.s. start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. In de zogenoemde Fietstelweek worden voor het eerst alle fietsbewegingen in kaart gebracht die fietsers maken. Het onderzoek duurt dus een week, waarbij zoveel mogelijk fietsers worden opgeroepen mee te doen. Er hebben zich al zo'n 20.000 deelnemers aangemeld. Meedoen kan door het downloaden van een gratis app.

Lees verder >

500 km fietsen langs de Maas

Gepubliceerd op 28 augustus 2015

De Maas ontspringt in het Franse plateau van Langres en wordt, gevoed door diverse zijstroompjes, geleidelijk breder. Met de nieuwe fietsgids '500 km fietsen langs de Maas' fiets je het gedeelte vanaf Luik, waar de Maas al flink op breedte is, tot de monding bij Hoek van Holland. Of je fietst hem in omgekeerde richting naar Luik. De route in deze gids is een combinatie van bewegwijzerde routes. In Nederland volg je de LF3 Maasroute en de LF12 Maas- en Vestingroute.

Lees verder >


zichtbaar: 1 t/m 5 van de 435

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland