Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Genomineerd!

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws

Nieuws

Alle Trekkershutten op nieuwe overzichtskaart

Gepubliceerd op 12 januari 2017

De nieuwe Trekkershuttenkaart 2017 is verschenen. Op deze nieuwe overzichtskaart staan alle aangesloten locaties aangegeven met hun contactgegevens. Het netwerk van erkende Trekkershutten in de Benelux is het afgelopen jaar uitgebreid met locaties in de Duitse Eifel en de Waalse Ardennen. Meer recreatieondernemers in het grensgebied van het netwerk melden hun verblijfsaccommodatie aan als Trekkershut. Ook deze locaties zijn op de kaart aangeduid.

Lees verder >

ANWB onderzoek: fietsers geven fietsen in Nederland rapportcijfer 7,9

Gepubliceerd op 09 december 2016

De ANWB heeft deze zomer onderzoek laten doen naar de wensen en ervaringen van recreatieve fietsers. Wat vinden fietsers belangrijk (bijvoorbeeld qua horeca, bewegwijzering en comfort) en hoe waarderen ze bestaande fietsgerelateerde zaken. Het onderzoek vond plaats onder een groep van ruim 11.000 recreatieve fietsers. Uit het eindrapport blijkt dat recreatieve fietsers het recreatief fietsen in Nederland een 7,9 geven. Naast een landelijke rapportage zijn er per provincie ook rapportages. Drenthe scoort het beste met een 8,4 en Flevoland het laagste met een 7,5.

Lees verder >

Een beter fietsknooppuntennetwerk in Midden-Brabant

Gepubliceerd op 08 december 2016

Het fietsknooppuntennetwerk in Midden-Brabant bestaat al flink wat jaren en recreatieve fietsers maken er veelvuldig gebruik van. Net als ook beheerders gaven fieters aan behoefte te hebben aan een verbetering van het netwerk. De knelpunten en mogelijke verbeteringen zijn daarom in kaart gebracht; een deel is inmiddels ook al uitgevoerd.

Lees verder >

Fietsknooppuntennetwerk regio Holland Rijnland uitgebreid

Gepubliceerd op 22 november 2016

De fietsknooppuntennetwerken 'Groene Hart' en 'Bollenstreek' in de regio Holland Rijnland worden flink uitgebreid. Er komt 90 kilometer extra fietsroute bij, alle informatiepanelen krijgen nieuwe kaarten en beschadigde routebordjes worden opgeknapt. De werkzaamheden vinden plaats in november en december 2016.

Lees verder >

Deelnemers NK Tegenwindfietsen trotseren storm

Gepubliceerd op 21 november 2016

Terwijl de eerste najaarsstorm op zondag 20 november over het land raasde, ploegden de deelnemers van het NK Tegenwindfietsen 2016 zich voort. Het parcours voerde, bij windkracht 9 tot 11, over een afstand van 8,5 km over de Oosterscheldekering. En dat op een gewone fiets met terugtraprem. 

Lees verder >


zichtbaar: 1 t/m 5 van de 471

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland