Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Sterrenwaardering fietsregio's

Sterrenwaardering fietsregio's

Nederland heeft je als fietser veel te bieden. Juist door de kleine schaal fiets je zo van het ene landschapstype over in het andere. Iedere regio biedt wel iets eigens: open polderlandschap, dicht beboste gebieden of juist een zeer waterrijke omgeving. In de diverse nationale parken en landschappen zie het mooiste van het mooiste. Waar je het liefst fietst hangt af van je persoonlijke voorkeur voor een bepaald landschap. Maar als je kijkt naar de kwaliteit van voorzieningen die eromheen getroffen zijn, dan zijn er wel regio’s die er positief uitspringen, zo blijkt uit onderzoek van het Landelijk Fietsplatform. 

5 sterren fietsregio 2017De Kwaliteitsmonitor fietsregio’s van het Fietsplatform toont waar het voor fietsers goed toeven is. Regio’s die goed scoren op bijvoorbeeld toegankelijkheid, routebeheer en -onderhoud en op voorzieningen als rustbankjes kunnen maximaal vijf sterren scoren. Hoe meer sterren, hoe beter de regio scoort. Op deze site staat bij elke provincie het 'verdiende' aantal sterren in 2017.

Het gaat goed met het aanbod voor de recreatieve fietser in Nederland. Geen enkele regio scoort onder de 3 sterren bij de totaalwaardering. Dit klopt met het algemene beeld: in Nederland Fietsland bestaan geen slechte fietsgebieden, hooguit minder goede. Vijf provincies scoren de maximale 5 sterren: Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Zeeland. Vier provincies scoren 4 sterren: Groningen, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg.

Bekijk de tabel met resultaten. Op de website van Fietsplatform (bedoeld voor de vakwereld) staat het volledige rapport.

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland