Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

LF22

Let op: bordjes en route gewijzigd; gids verouderd!

cover Zuiderzee fietsmap 2015Deze LF-route is opgegaan in de LF Zuiderzeeroute. De komende periode kun je op dit tracé oude en nieuwe bordjes tegenkomen. Medio 2020 zal de gehele route met de nieuwe LF Zuiderzeeroute bordjes bewegwijzerd zijn.

De gids van de Zuiderzeeroute (uitgave 2015, zie cover rechts) is met de vernieuwing van de route verouderd. Met name de route tussen Lemmer en Kampen wijzigt behoorlijk. De route loopt niet meer via Ossenzijl, maar gaat westelijker door het Kuinderbos. En ter hoogte van Vollenhove gaat de route de polder in om via Schokland weer naar Kampen te voeren. Een nieuwe gids is verschenen.

Toegevoegd 5 maart 2019


Afsluiting fietspad Afsluitdijk per 1 april 2019: gratis busvervoer voor fietsers

Rijkswaterstaat is bezig met het versterken van de Afsluitdijk. Om het werk aan de kant van de Waddenzee veilig te kunnen uitvoeren is het fietspad afgesloten tussen 1 april 2019 en 1 april 2022. Dit gebeurt afwisselend tussen Den Oever-Breezanddijk en Den Oever-Kornwerderzand. Voetgangers en (brom)fietsers kosteloos gebruik maken van een fietsbus. De bus rijdt eens per uur. Per bus kunnen ongeveer 15 fietsen en 25 personen worden vervoerd. Bij Den Oever, het Monument, Breezanddijk en Kornwerderzand zijn haltes. Je leest hier alles over de dienstregeling. 

Zie ook deze webpagina

 

De alternatieve Afsluitdijk

Het fietspad over de Afsluitdijk ligt er momenteel verlaten bij. De komende drie jaar zit het fietspad over de dijk op slot. Fietsers die de oversteek willen maken zijn aangewezen op de gratis fietsbus. Maar wie van avontuur houdt en niet graag in een bus zit is er een alternatief: eilandhoppen. Via Texel, Vlieland en eventueel Terschelling kun je om de Afsluitdijk heen. Eenmaal op het vaste land in Harlingen pak je de route weer op. Ga ook eilandhoppen

 LF10 LF21 LF22 werkzaamheden Afsluitdijk

 

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland