Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Waterliniefietsroute

Utrecht, Routes in Utrecht

245.9 km

Waterliniefietsroute

Stap op de fiets, ontdek indrukwekkende forten en trap door karakteristiek militair landschap. Bezoek eeuwenoude vestingen en slaap op pittoreske plekjes in de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam, sinds 1996 op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Het prachtige groene liniegebied vol forten, sluizen, dijken, kanalen, bunkers, idyllische vergezichten en bourgondische restaurants leent zich uitstekend voor een meerdaagse fietsvakantie.

Download & print deze route

Pdf GPX Fietslabel Knooppunter

Volg de fietsknooppunten
Ervaar het zelf met deze ca. 245 kilometer lange route. Door simpelweg de fietsknooppunten te volgen mis je niets. Je kunt kiezen voor een dagtocht of een meerdaagse trip zodat je in een keer de hele route fietst. Op en top genieten!

Water als bondgenoot
De 85 kilometer lange Nieuwe Hollandse Waterlinie loopt vanaf Muiden tot aan de Biesbosch. Door grote gebieden zo’n 50 centimeter onder water te zetten werden in het verleden twee vliegen in een klap geslagen. Het land werd onbegaanbaar voor soldaten, paarden en voertuigen en het was voor boten juist te ondiep om doorheen te varen. Zo werd het westen van Nederland onbereikbaar voor de vijand. Tegenwoordig is de Nieuwe Hollandse Waterlinie het grootste rijksmonument van Nederland en genomineerd als Unesco Werelderfgoed. De linie ligt bijzonder fraai verscholen in het landschap. Daarin schuilt het grote geheim: ze is er wel, maar je ziet haar niet. Je leest er alles over op nieuwehollandsewaterlinie.nl

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland