Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Waterland fietsroute

Overijssel, Weerribben Wieden

57.9 km

Fietroute in het teken van water en land

Overijssel draagt als enige provincie in Nederland niet bij aan het beheer en onderhoud van nederlandfietsland.nl. Als gevolg hiervan kunnen we je niet langer voorzien van een (actueel) routeaanbod in Overijssel. Uiteraard hopen we dat dit in de toekomst wel weer mogelijk is. Voor nu kun je wel een eigen route plannen via de fietsrouteplanner.

Kaart van Overijssel

Download & print deze route

Pdf GPX Fietslabel Knooppunter

Deze afwisselende route staat in het teken van ‘water’ en ‘land’. Bosgebied de Woldberg en de Eese is een prachtig licht glooiend terrein te midden van graslanden, loofbossen en naaldbossen. Nationaal Park de Weerribben kenmerkt zich door het vele water.

De omgeving van Steenwijkerwold kenmerkt zich door oude houtwallen die vroeger dienden als natuurlijke afscheiding van het land. Vanaf de ‘Vestingstad Steenwijk’ fiets je door Nationaal Park De Weerribben met zijn vele slootjes. Dan volgt het ‘Waterdorp Giethoorn’. Parkeer de fiets en neem de tijd voor dit bijzondere dorp met rietgedekte boerderijen, grachten, karakteristieke boogbruggetjes en gondels. Niet voor niets wordt Giethoorn ‘Het Groene Venetië’ genoemd. Bezoek een museumboerderij, een schelpengalerie, een punterwerf of strijk neer op een terras. En rijd tot slot weer terug naar het begin in Steenwijk. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een ander opstappunt.

 

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland