Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform
Toch liever een andere Natuurkampeerroute?
Verspreid over Nederland zijn er zeven routes langs Natuurkampeerterreinen. Kies hieronder een route of bekijk het overzicht met Natuurkampeerroutes
Proef de zilte smaak van Zeeland! Water staat centraal in deze meerdaagse fietsroute langs Natuurkampeerterreinen in Zeeland en Zuid-Holland. Je fietst over alle schiereilanden in het gebied, met brede stranden, uitgestrekte polders en onverwachte kreken en welen. De zee is nooit ver weg. Op Neeltje Jans leer je over de strijd tussen mens en water: de watersnoodramp van 1953 en de Deltawerken en de wereldberoemde Oosterscheldekering. De zee heeft ook veel gebracht: nergens zijn de mosselen zo lekker als in Zeeland.
Toeristische partner in deze regio
Zeeland Visit
Deze route voert langs zes Natuurkampeerterreinen. Omdat iedereen een andere afstand per dag fietst, is niet gekozen om dagetappes aan te geven, maar om een route langs alle Natuurkampeerterreinen in Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden uit te stippelen. Er zit ook een terrein in Noord-Brabant bij, dat mooi in het rondje paste. Je kunt zelf bepalen op welk Natuurkampeerterrein je wilt overnachten. Let op: omdat er in deze provincie relatief weinig Natuurkampeerterreinen liggen, zijn sommige afstanden langer dan bij andere Natuurkampeerroutes. Dit geldt vooral voor het traject tussen De Kersengaard in Zuidland en Het Veerse Gat in Veere en het traject tussen De Blikken in Groede en het treinstation in Bergen op Zoom (in het voor- en naseizoen).
Kies de juiste versie!
Er zijn twee versies van deze route: een (kortere) zomerversie (tussen 9 juli en 30 augustus) en deze langere versie voor buiten deze periode, voor wanneer de veerpont tussen Perkpolder en Hansweert (Kruiningen) niet vaart. In dat laatste geval maak je een rondje door Zeeuws-Vlaanderen en ga je met dezelfde veerboot terug naar Zuid-Beveland. Er zijn helaas weinig andere (geschikte) alternatieven! Klik hier om naar andere route te gaan.
Veerpontjes
In deze route moet je meerdere malen met een veerpont een water oversteken. Controleer voor je gaat fietsen op welke tijden deze veerpontjes varen. Soms varen ze zeer beperkt! In de routebeschrijving is bij elke veerpont opgenomen waar je de tijden kunt controleren.
Deze route is ontwikkeld door Stichting De Groene Koepel (voorheen Stichting Natuurkampeerterreinen).