Knooppuntpagina

Test
Bloemenpracht

Laat je verleiden

Een route die bij uitstek in het voorjaar een aanrader is. Te starten in Sassenheim, of elk een ander punt langs de route.

Ontdek de geheimen van de Bollenstreek. Deze fietsroute neemt je mee door het molenrijke plassengebied bij Leiden. Onderweg maak je kennis met de Romeinse geschiedenis van de streek. Je fietst door de duingebieden bij Katwijk en Noordwijk en langs de (in het voorjaar) kleurrijke bollenvelden.

Het startpunt is een suggestie. Je kunt een knooppuntenroute op elk punt oppakken.

 

Op de kaart


Fietsen in

Zuid-Holland

Zuid-Holland vol? Ontdek maar eens hoe verrassend groen het is buiten de randstedelijke bebouwing. Kronkelweggetjes, knotwilgen, plassen en rietgedekte boerderijen; ze zijn er volop te vinden. Wieken van beroemde molens verschijnen aan de horizon. Tel daar de duinenrij en historische binnensteden bij op, en er is reden om vaker terug te komen voor een heerlijke fietstocht. En trouwens, vergis je niet: ook wereldhavenstad Rotterdam heeft je als fietser veel te bieden!

Bekend is natuurlijk het Groene Hart. Tussen de vier grote steden. Maar vaak een oase van rust en ruimte. Net als de Alblasserwaard en Krimpenerwaard trouwens.

Lees meer over de streken in Zuid-Holland

Laat je inspireren