Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Fietsgidsen Fietsgids Maasroute

Fietsgids Maasroute

De Maas ontspringt in Frankrijk bij het plateau van Langres. Met deze fietsgids Fietsen langs de Maas fiets je het gedeelte tussen Luik, waar de Maas al flink op breedte is, en de monding bij Hoek van Holland. Dit kan in twee richtingen. De route in deze gids is een combinatie van bewegwijzerde routes, met in Nederland de LF3 Maasroute en de LF12 Maas- en Vestingroute.

De route voert soms pal langs de Maas, maar vaak ook een stukje er vanaf door een landschap dat door de Maas is gevormd. Onderweg natuurlijk veel water, maar ook een verscheidheid aan landschappen. Tot en met Zuid-Limburg is het landschap echt heuvelachtig, daarna zwak glooiend. Voorbij Limburg slingert de rivier door laagland. In het open landschap passeer je stadjes en steden die hier soms al in de Romeinse tijd zijn ontstaan door de handel die grotendeels via het water plaatsvond. Deze stadjes zijn vaak ook monumentale vestingsteden.

De gids biedt tien grote, gedetailleerde kaarten (schaal 1:100.000). In de gids staan de leukste en interessantste dingen die langs de route te zien zijn beschreven. Ook vind je er praktische informatie over onder andere overnachtingsmogelijkheden en horeca op het platteland.

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland