Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Nederland Kriskras

Nederland Kriskras

Gepubliceerd op 16 november 2020

Nederland Kriskras

Annemarie en Jan zijn ruim vier decennia onderweg: fietszwerven, steden en evenementen bezoekend, maar vooral samen! Net toen hun fietsplan voor de zomer van 2020 klaar was diende de corona-epidemie zich aan.  Het ene na het andere Europese land ging in de lockdown. De grote mate van onzekerheid hoe de epidemie zich zou gaan ontwikkelen, de vraag wanneer de hausse zou afvlakken en de daarvan afhankelijke versoepelingen in de toegankelijkheid van voorzieningen voor eten, drinken en verblijf deden ze in een zeer vroeg stadium besluiten hun routeplan naar de prullenbak te verwijzen. Ze besloten een alternatief te ontwikkelen.

Zomerfietsvakatie in Nederland?
Nu zijn ze zeer ervaren met het fietsen in Nederland; ze doen dat elk jaar in de voorjaarsvakantie, als voorbereiding op hun zomerfietstocht. In totaal heeft het stel er op die manier in Nederland vele tienduizenden kilometers op zitten, zo'n beetje de "wereld-rond" in Nederland. Door de coronacrisis dit jaar viel zelfs deze zomertochtvoorbereiding in duigen.

Nederland rondfietsen, bijvoorbeeld met de "Ronde van Nederland" over LF-routes levert maximaal een kilometertotaal op van 1300 kilometer, een afstand waar Annemarie en Jan twee weken voor nodig hebben. Op hun zomerfietszwerftochten door Europa komen ze gemiddeld op ruim 3500 km, waarmee zes weken gevuld worden. Kunnen ze in Nederland een volwaardige zomerfietsvakantie realiseren van vele weken met bijvoorbeeld een afstand dubbel zo groot als die "Ronde van Nederland"?

We kunnen alvast verklappen: ja, dat kan! Ze namen als basis het principe van de 'Ronde van Nederland', het combineren van LF-routes. Hun routeplan, de slecht weer alternatieven, statistieken, ervaringen en nog veel meer delen ze op hun website.

Lees het volledige verslag van Annemarie en Jan.

 

 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland