Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws LF-dagtochten in voorbereiding

LF-dagtochten in voorbereiding

Gepubliceerd op 12 juli 2005

In samenwerking met Rijkswaterstaat gaat het Fietsplatform dagtochten, gedeeltelijk over LF-routes, rond het thema 'water' ontwikkelen.

Rijkswaterstaat heeft subsidie toegekend voor het uitwerken van acht van deze dagtochten. De routes zijn tussen de 50 en 80 km lang en bij diverse routes worden verkortingsmogelijkheden weergegeven. Voor iedere dagtocht wordt een vouwblad ontwikkeld. Aan de ene zijde zullen op een topografische kaart de route en de bijzonderheden worden weergegeven. Aan de andere zijde komt informatie over onder meer het thema 'water' en toeristische informatie. De vouwbladen zullen zowel los als in een bundel verkrijgbaar zijn. Enkele van de te ontwikkelen routes voeren langs werken van Rijkswaterstaat, bijvoorbeeld sluizen, die tijdens de aankomende Open Dag van Rijkswaterstaat, op 17 september a.s., zijn opgesteld. Op deze dag kan het fietsen van één van de nieuwe routes gecombineerd worden met een bezoek aan het opengestelde werk van Rijkswaterstaat. Vanwege de combinatie met de Open Dag wordt gestreefd naar oplevering van de nieuwe vouwbladen in de eerste helft van september.

Digitale 'Kunstwerken'
Al ruim twee eeuwen bouwt Rijkswaterstaat indrukwekkende bruggen, dijken, tunnels, sluizen en stuwen. In de loop der tijd hebben vele ingenieurs die technische hoogstandjes ontworpen om Nederland te beschermen tegen het water, maar ook om het verkeer op de weg en het water veilig te laten verlopen. Om deze 'kunstwerken' digitaal aan de man te brengen opende Rijkswaterstaat i.s.m. het NBTC een nieuwe site Wat-er-staat. Op deze website, met als motto 'Niet alle kunst past in een museum', wordt het verhaal achter de bijzondere objecten verteld. De nieuwe digitale presentatie past naadloos in het toeristisch jaarthema Water 2005 van het NBTC.

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland