Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Keuze voor 'in de wind of uit de wind' fietsen in Zeeland

Keuze voor 'in de wind of uit de wind' fietsen in Zeeland

Gepubliceerd op 23 maart 2015

Keuze voor 'in de wind of uit de wind' fietsen in Zeeland

Routebureau VVV Zeeland is druk bezig om haar fietsknooppuntensysteem te herzien. Insteek is dat je als fietser het Zeeuwse landschap nog meer beleeft tijdens het fietsen. Zo kun je met het vernieuwde netwerk op meer plaatsen buitendijks fietsen en is er keuze om ‘in de wind of uit de wind’ te fietsen. Met een fikse tegenwind is het prettig om in de luwte van de dijk een binnendijks traject te kiezen, terwijl een lekkere wind in de rug zorgt voor ideale omstandigheden om een buitendijks traject te nemen. Op verschillende keuzepunten (met name langs de Westerschelde) worden de speciale routeborden geplaatst. Een bol staande windvaan op het bord verwijst je naar een buitendijks traject, een slap hangende windvaan naar een binnendijks traject.

Nieuw is ook dat je op veel meer plaatsen dan voorheen kunt kiezen voor een buitendijks traject. Deze trajecten zijn in nauw overleg bepaald met Provincie, Waterschap en Rijkswaterstaat. Om op sommige plekken de natuur en vogels alle rust en ruimte te geven, zijn mooie en logische routes door het achterland opgenomen in het nieuwe netwerk. 

Vlak voor het paasweekend is het nieuwe fietsknooppuntensysteem gereed. Naast de officiële opening op 2e paasdag organiseert VVV Zeeland verspreid over de provincie diverse fietstochten vanuit verschillende VVV-vestigingen. Vanaf het paasweekend zijn ook de nieuwe fietskaarten verkrijgbaar bij de Zeeuwse VVV’s. Meer informatie is te vinden op routes.vvvzeeland.nl/herziening-fiks.

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland