Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Internationale Maasroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar

Internationale Maasroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar

Gepubliceerd op 07 november 2017

Internationale Maasroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar

De genomineerden voor Fietsroute van het Jaar zijn bekend gemaakt; de internationale Maasfietsroute - in Nederland gevormd door LF-routes - is één van de vier genomineerden. Op vrijdag 2 maart 2018 tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht, reikt de jury de bijbehorende Fietstrofee uit aan de winnaar.

De Internationale Maasfietsroute in Frankrijk, België en natuurlijk Nederland is dit jaar feestelijk geopend en kreeg meteen al een nominatie. Het traject is ongeveer 1.000 kilometer lang en volgt de rivier van de bron op het Plateau van Langres naar de monding bij Hoek van Holland. (www.maasfietsroute.eu). De andere genomineerden zijn de Poolse Green Velo (Greenvelo.pl), de ViaRhôna  in Zwitserland en Frankrijk (www.viarhona.com) en de Zweedse Kattegattleden (www.kattegattleden.se). Alle routes zijn in de praktijk getest. De komende maanden beraadt de jury zich over de vraag welke kandidaat zich de opvolger mag noemen van 'La Vélo Francette', de Fietsroute van het Jaar 2017.

De Fietsroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. Doel is overheden en toeristische diensten te stimuleren kwalitatief goede fietsroutes te realiseren die aantrekkelijk zijn voor toeristische fietsers. De Fiets en Wandelbeurs vindt plaats op 10 en 11 februari 2018 in Flanders Expo in Gent en op 2, 3 en 4 maart 2018 in Jaarbeurs Utrecht.

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland