Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Google Glass fietsroute in Noord-Limburg

Google Glass fietsroute in Noord-Limburg

Gepubliceerd op 06 november 2014

Google Glass fietsroute in Noord-Limburg

Wist je dat je In Noord-Limburg een fietstocht met een Google Glass kunt maken? VVV Noord-Limburg, die opereert onder de naam Liefde voor Limburg, heeft rond Arcen een eerste fietstocht ontwikkeld.
De route van 22 kilometer voert je door het Maaslandschap rond Arcen. Onderweg vertelt de bril via audio, foto’s en filmpjes wat je tegenkomt. Om de informatie te activeren, hoef je alleen langs de zijkant van de bril te vegen. Verdwalen is nauwelijks nog mogelijk, want Google Glass zorgt ook voor de routebegeleiding.
Deze speciale fietsroute kan op dit moment alleen geboekt worden als onderdeel van een verblijfsarrangement. Verschillende verblijfsaccommodaties bieden hiervoor een arrangement inclusief de fietstocht met Glass Guide. Vanaf voorjaar 2015 je ook als dagtoerist voor € 15,- een Google Glass huren en een fietstocht maken. Volgend jaar worden in zes andere regio’s van Noord-Limburg ook Google Glassroutes ontwikkeld.
De reacties van de gebruikers zijn "boven verwachting" volgens de initiatiefnemers. Ook mensen die weinig op hebben met moderne technologie reageren enthousiast. "De bril voegt een extra dimensie aan de fietstocht toe."

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland