Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Fietsplatform participeert in Fietsmaand

Fietsplatform participeert in Fietsmaand

Gepubliceerd op 12 januari 2007

Het jaar 2007 wordt voor het Fietsplatform, koepelorganisatie voor het recreatieve fietsen in Nederland, een enerverend jaar. Het netwerk van Landelijke Fietsroutes (LF-routes) is compleet. Zaak is nu om in te zetten op verdere kwaliteitsverbetering en promotie. Een extern bureau heeft een meerjarenplan ontwikkeld met projectsuggesties om de promotie verder uit te breiden. Eén van de activiteiten die het Fietsplatform in lijn hiervan onderneemt is participatie in de Landelijke Fietsmaand. Op 9 januari jl. is daarvoor op de Vakantiebeurs, tezamen met het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), de Nederlands Toer Fiets Unie (NTFU) en de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU) een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Ronde van Nederland
Aansluiting bij de Fietsmaand is voor het Fietsplatform een logische stap. Met de NTFU en de KNWU was het toerfietsen en wielrennen al in de Fietsmaand ondergebracht. Door aansluiting van het Fietsplatform is nu ook het recreatief fietsen vertegenwoordigd. Het Fietsplatform brengt dit jaar – naast haar algemene expertise op het gebied van fietsroutes – specifiek de Ronde van Nederland in. Dit is een aaneenschakeling van een zestal (delen van) Landelijke Fietsroutes langs de randen van Nederland. De 1200 km lange route is op kaart en met praktische informatie weergegeven in een compacte fietsgids. 

LF-weekendtochten
Naast deelname aan de Fietsmaand en de focus op andere vormen van joint promotion is er veel activiteit op het gebied van de LF-uitgaven. Een deel van de bestaande reeks LF-fietsgidsen verschijnt dit voorjaar namelijk in een nieuwe vorm: een handige map met daarin losse kaartbladen. Deze LF-vakantietochten spitsten zich toe op combinaties van routes of routegidsen.
Helemaal nieuw is de uitgave LF-weekendtochten. Een map met acht op kaart compleet uitgewerkte routes voor enkele dagen fietsplezier. Onder meer door een voorselectie van overnachtingsadressen is het heel eenvoudig om op basis van de gewenste dagafstand een planning te maken.

Groei meerdaagse tochten
De uitgave van de nieuwe reeks en de uitbreiding van de promotie-activiteiten moeten ertoe bijdragen dat het aantal meerdaagse tochten over LF-routes -  zo'n 400.000 per jaar - verder groeit. Het op peil houden en zo mogelijk verbeteren van de kwalitatief hoogstaande LF-routes speelt ook een belangrijke rol bij de gewenste intensivering van het gebruik.
Naast vergroting van bekendheid en gebruik van de Landelijke Fietsroutes in het bijzonder richt het Fietsplatform zich op het vergroten van de bekendheid van de recreatieve fietsmogelijkheden in het algemeen. Daarom geeft de stichting al ruim tien jaar de Fietsideeënkaart uit. Deze kaart geeft een overzicht van alle recreatieve fietsmogelijkheden in Nederland: mountainbike-routes, knooppuntroutes, lange-afstand rondritten en LF-routes. Alle benodigde informatie voor een fietstocht, van dagtocht tot fietsvakantie, is op de kaart terug te vinden. 

 

 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland