Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Fiets een rondje met een pontje

Fiets een rondje met een pontje

Gepubliceerd op 11 mei 2015

Fiets een rondje met een pontje

VVV Zeeland heeft de nieuwe Almanak ‘Zeeuwse pontjes 2015’ uitgegeven met daarin alle informatie over de veerdiensten in het Deltagebied. De toeristische veerdiensten gaan ook dit seizoen weer varen voor fietsers en voetgangers. Fiets een Rondje met een Pontje is al jaren een begrip in Zeeland en het Deltagebied! Door het inzetten van deze pontjes heb je nog meer mogelijkheden om de verschillende eilanden per fiets te ontdekken.

Vanaf 3 mei tot en met 27 september bieden de pontjes nog meer mogelijkheden om de verschillende eilanden per fiets te ontdekken. Gedurende het hoogseizoen, wat vanaf 1 juli 2015 van start gaat, zullen 15 toeristische veerdiensten de eilanden in het Deltagebied met elkaar gaan verbinden.

Door de duur van een vaartocht wordt het maken van een oversteek met een pontje een attractie op zich. Tijd om te genieten van het varen, het uitzicht, een consumptie aan boord en een bezoek aan een van de historische stadjes of dorpjes die het Deltagebied rijk is. De fietsknooppunten leiden je langs een verscheidenheid aan landschappen en indrukwekkende historie, wat een mooie aanvulling is op de verbindingen van de pontjes in deze waterrijke provincie. 

Altijd op de hoogte blijven van actuele meldingen? Neem een abonnement op de gratis Alert Service Pontjes. Deze dienst is voor de gebruiker die geïnformeerd wil worden, als er een pontje uit de vaart is of als er bij een pontje een gewijzigde afvaarttijd heeft plaatsgevonden door bijvoorbeeld weersomstandigheden. Sms ‘alert aan’ naar 4422 en ontvang gratis een sms als een pontje uit de vaart is. Afmelden kan door ‘alert uit’ naar 4422 te sturen.

Alle informatie over de pontjes (vaardagen, vertrektijden, informatie over de schepen, telefoonnummers van de schippers, etc.) is opgenomen in de Zeeuwse Pontje Almanak. Deze is voor € 2,00 te koop bij alle VVV’s in Zeeland en te bestellen via www.zeelandshop.comKijk ook eens op de website www.rondjepontje.nl.

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland