Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Begeleide fietstocht met GPS-introductie tijdens de 24 Uur van de Natuur

Begeleide fietstocht met GPS-introductie tijdens de 24 Uur van de Natuur

Gepubliceerd op 04 juni 2013

In het kader van de 24 uur van de Natuur organiseert het Landelijk Fietsplatform op zaterdag 22 juni 2013 een begeleide fietstocht over één van de routes uit het landelijk fietsroutenetwerk. Voorafgaand aan de 25 kilometer lange fietstocht vanuit Leersum leer je de beginselen van het fietsen met een GPS. Inmiddels is het maximaal aantal inschrijvingen bereikt en is de workshop met aansluitende fietstocht vol. Je kunt je niet meer inschrijven.

Als fietser zul je niet gauw verdwalen in dit land vol routeborden. Evengoed kan een GPS erg handig hulpmiddel zijn bij het fietsen. Want wat kan zo’n GPS voor je doen? Tijdens de compacte introductie voorafgaand aan de fietstocht krijg je de basisvaardigheden helder uitgelegd. De fietstocht van circa 25 km voert vanuit Leersum via de Lekdijk naar Wijk bij Duurstede en dan weer slingerend terug. De route maakt gebruik van een stukje LF4 Midden-Nederlandroute en van een stukje LF17.

Praktische gegevens
De fietstocht met GPS-introductie is op zaterdag 22 juni in Leersum, starttijd 10.30 uur. Dicht bij de ontvangstlocatie kun je gratis parkeren. Voor koffie met iets lekkers wordt gezorgd. De fietstocht - op eigen fiets - is ca. 25 km lang. Neem zelf een lunchpakketje mee voor onderweg. Als je een GPS hebt, neem die dan ook mee.

Inmiddels is het maximaal aantal inschrijvingen bereikt en is de workshop met aansluitende fietstocht vol. Je kunt je niet meer inschrijven.


Meer 24 Uur van de Natuur
Op zaterdag 22 juni staat een etmaal lang de natuur in de spotlight. Alle partijen die de natuur omarmen, zoals overheden, natuurorganisaties, onderwijsinstellingen en jongerenorganisaties, brengen deze zaterdag hun publieksactiviteiten extra onder de aandacht. Hiermee laten we zien dat de natuur van grote waarde is voor ons allemaal en dat de natuur een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Alle activiteiten, waaronder de wandelactiviteit van stichting Wandelnet, zijn te vinden op www.24uurnatuur.nl.

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland