Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Nieuws Australische fietsgroep enthousiast over LF Ronde van Nederland

Australische fietsgroep enthousiast over LF Ronde van Nederland

Gepubliceerd op 02 november 2017

Australische fietsgroep enthousiast over LF Ronde van Nederland

In de reeks van oorkonde-aanvragen viel het al op: er komen veel mails vanuit het buitenland binnen. Fietsers uit België en Duitsland zien we vaker, maar onlangs werden we verrast door een enthousiaste mail met foto’s van fietsers uit Australië. Met een groep van zeven fietsers ‘deden’ zij de LF Ronde van Nederland en zijn daar erg enthousiast over. 

In de mail vertelt Phillip Grant: “Wij zijn leden van een toerfietsgroep van de vrijwilligersorganisatie U3A (wat staat voor University of the Third Age) in Ballarat, Australië. Deze organisatie biedt gepensioneerden een breed scala aan academische, culturele en andere lessen en activiteiten. De leeftijden van de groep variëren van 59 tot 72 jaar. We kozen Nederland voor onze eerste overzeese fietstocht vanwege de geroemde uitgebreide fietsinfrastructuur, het hoge veiligheidsniveau voor fietsers, het hoge niveau van Engels en de vriendelijkheid van de Nederlanders. Al deze verwachten zijn uitgekomen; de tocht was geweldig."

"Onze toer startte op 21 augustus 2017 in Amsterdam - waar we ook onze fietsen huurden - en kwamen daar op 11 september 2017 weer terug. Waar we vooral van hebben genoten is de variëteit in het landschap die de Ronde van Nederland biedt, de vriendelijkheid van de Nederlanders en het uitstekende eten en drinken in cafés en restaurants. We zullen zeker hier in Australië de tocht bij andere fietsers aanbevelen!” 

Op foto van links naar rechts: Tim Bosher, Sandra Lawrie, Bruce Pearce, Mary Crook, Phillip Grant, Ian Crook, Marianne Kennedy.

 

terug naar overzicht >

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland