Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

captcha code:

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Alles over Kamperen op een Natuurkampeerterrein

Kamperen op een Natuurkampeerterrein

De Natuurkampeerterreinen in Nederland zijn zeer geschikt voor fietskampeerders: op elk terrein wordt tot 19.00 uur ’s avonds een plekje vrijgehouden voor fietsers of wandelaars. Je overnacht midden in de natuur op ruime, rustige plekken met veel privacy. Terwijl je lekker uitrust voor je tentje, geniet je van het groen om je heen. Dat klinkt allemaal heel romantisch, maar een beetje comfort na een lange dag fietsen is toch wel fijn. Tijd om uit te zoeken hoe dat zit. We spraken met Bibi van der Sprong, medewerker marketing en communicatie bij stichting de Groene Koepel.

“Kamperen op een Natuurkampeerterrein is kamperen in de meest pure vorm” is te lezen op jullie website. Staat er na een flinke dag fietsen dan een koude douche op je te wachten?

Haha, nee hoor op alle terreinen (op één na) word je ontvangen met een warme douche. Verwacht geen badkamers met bubbelbaden, maar wel dat er toilet en stromend water is. Vaak zijn er extra voorzieningen zoals mogelijkheden om vuur te maken of een slechtweervoorziening. Op de terreinpagina’s kun je per terrein zien welke voorzieningen er zijn.

foto Natuurkampeerroute Drenthe - foto De Groene Koepel

Wat kunnen we van de plek zelf verwachten? Kan de fietser tot rust komen terwijl zijn navigatie weer voorzien wordt van voldoende stroom?
De meeste Natuurkampeerterreinen zijn bescheiden qua omvang waar iedere kampeerder een ruime plek krijgt. Die extra ruimte geeft je niet alleen meer privacy, maar zo kom je ook tot rust, zelfs in de piekperioden tijdens vakanties. De volgende ochtend stap je weer uitgerust op de fiets. En ook je navigatiesysteem en mobiel hoeven niet leeg te raken, meer dan de helft van de terreinen heeft plaatsen die uitgerust zijn met stroom. Ook zijn er op de Natuurkampeerterreinen vaak picknicktafels en een koelkastje, ideaal voor de fietskampeerder!

Dat klinkt als de ideale camping voor de fietsvakantieganger! 
Het merendeel van de Natuurkampeerterreinen is aangesloten bij Fietsers Welkom, het landelijke kwaliteitslabel voor fietsvriendelijke horeca- en recreatiebedrijven. Dit houdt onder meer in dat er op die terreinen een bandenplakset en een fietspomp beschikbaar is, dat er een stopcontact is waar je de accu van je e-bike kunt opladen en dat er een EHBO-trommel aanwezig is. Ook goed om te weten dat op elk terrein tot 19.00 uur ’s avonds een plekje vrijgehouden wordt voor fietsers of wandelaars. In het hoogseizoen raden we wel aan om even te bellen voor je vertrekt. 

Wat wil je de vakantiefietser meegeven?
Ik hoor nog wel eens dat mensen er tegenop zien om een fietsvakantie met (kleine) kinderen uit te proberen. Dan is mijn gouden tip: gewoon doen want het is het leukste dat er is! Natuurlijk vergt het enige organisatie maar het is het meer dan waard. Elke dag is een nieuw (klein) avontuur, met onderweg nieuwe landschappen, toffe picknickplekken en verborgen speeltuintjes. En dan kamperen op de Natuurkampeerterreinen waar de combinatie van de rust, ruimte en (speel)natuur voor het hele gezin voor een onvergetelijke vakantie zorgt!

Kijk voor inspiratie op onze website

 

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland

Provincie Flevoland