Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Genomineerd!

Startpunt van elke fietstocht

Initiatief van Stichting Landelijk Fietsplatform

Home Sterrenwaardering fietsregio's

Sterrenwaardering fietsregio's

Nederland heeft je als fietser veel te bieden. Juist door de kleine schaal fiets je zo van het ene landschapstype over in het andere. Iedere regio biedt wel iets eigens: open polderlandschap, dicht beboste gebieden of juist een zeer waterrijke omgeving. In de diverse nationale parken en landschappen zie het mooiste van het mooiste. Waar je het liefst fietst hangt af van je persoonlijke voorkeur voor een bepaald landschap. Maar als je kijkt naar de kwaliteit van voorzieningen die eromheen getroffen zijn, dan zijn er wel regio’s die er positief uitspringen, zo blijkt uit onderzoek van het Landelijk Fietsplatform. Kwaliteitsmonitor fietsregio's

logo fietsregio 5 sterDe Kwaliteitsmonitor fietsregio’s van het Fietsplatform toont waar het voor fietsers goed toeven is. Regio’s die goed scoren op bijvoorbeeld toegankelijkheid, routebeheer en -onderhoud en op voorzieningen als rustbankjes kunnen maximaal vijf sterren scoren. Hoe meer sterren, hoe beter de regio scoort. Op deze site staat bij elke provincie het 'verdiende' aantal sterren in 2015.

Het gaat goed met het aanbod voor de recreatieve fietser in Nederland. Geen enkele regio scoort onder de 3 sterren bij de totaalwaardering. Dit klopt met het algemene beeld: in Nederland Fietsland bestaan geen slechte fietsgebieden, hooguit minder goede. Twee provincies scoren de maximale 5 sterren: Friesland en Drenthe. Zes provincies scoren 4 sterren: Groningen, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De relatief lagere score van Gelderland, één van de populairdere fietsprovincies, komt onder andere door het wegvallen van een netwerkbeheerder op de Veluwe (faillissement Veluws Bureau voor Toerisme) in 2014. Inmiddels wordt gewerkt aan een overname van de taken.

Bekijk de tabel met resultaten. Op de website van Fietsplatform (bedoeld voor de vakwereld) staat het volledige rapport.

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland