Naar boven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

6x per jaar gratis het laatste Nederland Fietsland Fietsland nieuws per e-mail

Home LF-routes Actuele-info

Actuele info - routewijzigingen LF-routes

Kijk voordat je een LF-route gaat fietsen altijd even of er op je geplande route actuele zaken spelen die van invloed kunnen zijn op je tocht. Bijvoorbeeld een tijdelijke wegomlegging of een veer dat uit de vaart is.
Alle informatie waarvan wij op de hoogte zijn gesteld door onderhoudsinstanties, wegbeheerders of andere fietsers melden we. Staat onverhoopt een omleiding er niet bij, mail ons dan, dan vullen we het overzicht aan. 

LF2 Stedenroute Bekijk actuele info
LF3 Hanzeroute Bekijk actuele info
LF3 Maasroute Bekijk actuele info
LF4 Midden-Nederlandroute Bekijk actuele info
LF10 Waddenzeeroute Bekijk actuele info
LF11 Prinsenroute Bekijk actuele info
LF12 Maas- en Vestingroute Bekijk actuele info
LF14 Saksenroute Bekijk actuele info
LF15 Boerenlandroute Bekijk actuele info
LF20 Flevoroute Bekijk actuele info


Planning werkzaamheden fietsroutenetwerk Twente
Het fietsnetwerk Twente wordt sterk verbeterd. Dit betekent: oplossen van knelpunten en maken van nieuwe routes. Door de aanpassingen worden bestaande routes tijdelijk omgeleid. Een deel van het netwerk is in 2015 al aangepast. In 2016 staan op de rol: de stedenband Almelo, Hengelo, Borne, Oldenzaal en Enschede. De werkzaamheden hebben ook invloed op enkele LF-routes. Dit staat hierboven bij elke betreffende route vermeld. Het betreft: LF4: tussen Boekelo-Enschede, LF14: De Lutte-Enschede en LF15: Delden-Enschede.

De planning is grofweg als volgt: Gemeente Hof van Twente (april), gemeente Borne (mei), gemeente Hengelo (juni), kleine aanpassingen gemeente Enschede (juli), gemeente Noordoost-Twente en gemeente Almelo (in zomer-nazomer). Via deze link kun je alle nieuwe toeristenkaarten met actuele routes in Twente bekijken.  Let op: fietskaarten die je in je bezit hebt, kunnen verouderd zijn en daardoor niet meer kloppen met de huidige situatie. 

Werkzaamheden fietsroutenetwerk West-Brabant
Ook in de regio West-Brabant wordt er gewerkt aan het fietsnetwerk. De borden met de teksten 'centrum' en 'richting fietsnetwerk' zijn vervangen door extra knooppunten en er zijn er diverse verbindingen bijgekomen. In 2017 worden alle fietspanelen vervangen en voorzien van een actueel kaartbeeld. De werkzaamheden zijn gefaseerd uitgevoerd en hebben afgelopen maanden plaatsgevonden. Alle informatiepanelen zijn voorzien van tijdelijke stickers met daarop het nieuwe netwerk. Op de website van Visit Brabant staan downloadbare kaarten van de verschillende gemeenten. Let op: fietskaarten die je in je bezit hebt, kunnen verouderd zijn en daardoor niet meer kloppen met de huidige situatie. 

Bewegwijzering LF16 in Duitsland
De bewegwijzering van de LF16 is Duitsland is in 2013 ingrijpend gewijzigd. In deze pdf lees en zie je wat er veranderd is. Het beheer van de bewegwijzering in Duitsland ligt niet bij het Fietsplatform. Het Fietsplatform beheert en onderhoudt de LF-routes in Nederland. 

Onze partners

ANWB

Fietsersbond

Horeca Nederland

NBTC

NTFU

Rai

Recron

VVV

Provincie Drenthe

Provincie Friesland

Provincie Gelderland

Provincie Groningen

Provincie Limburg

Provincie Noord-Brabant

Provincie Noord-Holland

Provincie Overijssel

Provincie Utrecht

Provincie Zeeland

Provincie Zuid-Holland